24.04.2012. / 20:11

Autor: Hina

Putin podnosi ostavku na mjesto predsjednika stranke

Još uvijek aktualni ruski premijer i budući predsjednik Vladimir Putin najavio je u utorak da napušta dužnost predsjednika Jedinstvene Rusije, u pokušaju distanciranja od vladajuće stranke optužene za izbornu prijevaru.

Vladimir PutinVladimir PutinJoš uvijek aktualni ruski premijer i budući predsjednik Vladimir Putin najavio je u utorak da napušta dužnost predsjednika Jedinstvene Rusije, u pokušaju distanciranja od vladajuće stranke optužene za izbornu prijevaru.

Putinov rejting mnogo je viši od rejtinga stranke koju predvodi, koja je diskreditirana optužbama za prijevaru na parlamentarnim izborima u prosincu.

"U skladu s političkom praksom, predsjednik je iznad stranaka", rekao je Putin čelništvu stranke, opisavši šefa države kao "figuru stabilnosti za sve političke snage u zemlji", kazao je.

Za novog predsjednika Jedinstvene Rusije očekivano je predložio Dmitrija Medvedeva. "Pošto je Dmitrij Anatolijevič vodio stranku na parlamentarnim izborima i pošto ću ga predložiti za budućeg premijera, vjerujem da mu pripada i položaj predsjednika stranke", kazao je.

Putin će preuzeti dužnost predsjednika države 7. svibnja. On je na predsjedničkim izborima 4. ožujka osvojio 64 posto glasova, a Ujedinjena Rusija na parlamentarnim manje od 50 posto.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika