26.04.2012. / 22:37

Autor: Hina

Čačić najavio

Vlada odlučuje o poskupljenju struje i plina

Vlada će sutra odlučivati o poskupljenju struje kao i o poskupljenju plina, potvrdio je danas u Rovinju prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, ne iznoseći kolika bi ta poskupljanja mogla biti.

Radimir ČačićRadimir ČačićVlada će sutra odlučivati o poskupljenju struje kao i o poskupljenju plina, potvrdio je danas u Rovinju prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, ne iznoseći kolika bi ta poskupljanja mogla biti.

"Prijedlog je poslan Vladi i sutra će Vlada odlučiti", kazao je Čačić odgovarajući na pitanje novinara o najavljenom povećanju cijene struje danas poslije podne u Rovinju, gdje je sudjelovao na središnjoj svečanosti konferencije Microsoft WinDays12.

Čačić je na novinarski upit potvrdio da će se pred Vladom sutra naći i prijedlog o poskupljenju plina.

"Vlada će sutra odlučiti, pa ćete čuti", kratko je odgovorio na pitanje zna li se koliko će biti poskupljenje plina.

Prema prijedlogu dnevnog reda za sutrašnju sjednicu Vlade pred Vladom će se naći nekoliko prijedloga odluka vezanih za cijene odnosno tarifne stavke za električnu energiju i plin.

HEP je krajem prošlog tjedna potvrdio da je predao zahtjev za poskupljenje struje.

U medijima se neslužbeno špekulira da HEP za kućanstva traži poskupljenje za 22 posto, a da bi Vlada mogla prihvatiti povećanje cijene za oko 15 posto.

Neki su mediji posljednjih dana najavljivali da bi Vlada mogla odlučiti i o poskupljenje plina za kućanstva, dok bi do kraja lipnja zadržala povlaštenu cijenu plina za industriju od 2,13 kuna po prostornom metru.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 27.04.12. 07:24

Smradovi komunistički, krepajte


registracija
16/6/10

nosonja, 27.04.12. 07:29

Jebi ga,ako je ovaj potez u maniri komunizma, onda sam ja Karl Marx.


registracija
24/7/11

mrvek, 27.04.12. 08:01

jato
odluku da se ide u EU je forsirao HDZ a razlog ovim poskupljenjima je samo EU s kojim se moraju uskladiti cijene. Zato ne seri. Krivi tvoju bjeloglavu srpsku kokoš koja je htjela u EU da bi se imala s čim hvaliti pred izbore. Jebo EU ionako će se uskoro raspasti. Cijene svega dižu a plaće ne diraju. SRAMOTA!!!


registracija
30/11/10

jato, 27.04.12. 08:03

Nije u maniri komunizma ali "reformirani" komunisti-čitaj kapitalisti žele da se narod digne .Narod može trpjeti ali za to postoji granica.
Sve poskupljuju pod izlikom tako je u E.U, O.K., dajte nam Njemačke plače kad se toliko vole uspoređivati s njima.....gamad crveno kmerska


registracija
30/11/10

jato, 27.04.12. 09:07

mrvek
najebem se ja i bjeloglavog supa i crvenih kmera.....
i jedni i drugi narod ništa ne pitaju,ograničavaju nam pravo izjašnjavanja referendumom i to politikanskim smicalicama i uz to nas osiromašuju..
Da su Rvatske ovčice imalo pametne digli bi se odavno.
Mrvek, dabogda ti srpska bjeloglava kokoš ispijala spermu...;))


registracija
7/3/11

medjimurec, 27.04.12. 13:20

mrvek ti si stvarno smijesan , koja zemlja u EU uskladjuje neke cijene di si to procitao ili vidio? Za porast svih cijena , pdv-a , ostalih poreza kriva je ta nesposobna vlada . Oni cak nisu sposobni da budu korumpirani - najlosija vlada u povijesti hr. drzave!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika