27.04.2012. / 15:07

Autor: Hina

HDZ napao Vladu

Bezrazložno poskupljenje struje i plina

„Govoriti da je argument to što nam je električna energija jeftinija nego u zemljama EU, koga to može uvjeriti“, zapitao se Popijač. Po njegovoj će procjeni računi za plin u zimskim mjesecima biti za 300 kuna veći.

ArhivaArhivaPredsjednica HDZ-a Jadranka Kosor ocijenila je danas kako vlada nije imala razloga za poskupljenje plina i električne energije te poručila da nema ništa od obećanja vladajuće koalicije kako ćemo živjeti bolje.

„Prosvjedujemo protiv odluke vlade vezane za poskupljenje plina i struje jer za tako drastičan napad na hrvatske građane, osobito one najsiromašnije, nije bilo razloga“, rekla je Kosor na konferenciji za novinare komentirajući poskupljenja plina za 22 i električne energije za 20 posto.

To je, po njezinim riječima, još jedno izigravanje onoga što je vladajuća koalicija obećavala u izborima. „Od obećanja da ćemo živjeti bolje nema ništa“, poručila je.

Ova poskupljenja dovest će, kazala je, do novog vala poskupljenja u poljoprivredi, petrokemiji ali i prehrambenoj industriji.

Ovaj udar, uz udar kroz različite izmjene zakona koje je vlada do sada donijela, a udarile su prije svega na poduzetnike, mnogi neće preživjeti, ocijenila je Kosor.

„Moglo se i drukčije, vlada je mogla intervenirati a nije, jer im je cilj pokazati kako odlično pune proračun“, poručila je.

„Naravno da se državni proračun puni dobro, od povećanja PDV-a i poskupljenja goriva , jer se udara nesmiljeno na poduzetnike, samo je pitanje do kada“, zapitala se.

Đuro Popijač je kazao kako je tragično što vlada nije podnijela niti kvalitetno obrazloženje za poskupljenja struje i plina.

„Govoriti da je argument to što nam je električna energija jeftinija nego u zemljama EU, koga to može uvjeriti“, zapitao se Popijač. Po njegovoj će procjeni računi za plin u zimskim mjesecima biti za 300 kuna veći.

Osvrćući se na izmjene Zakona o javnom okupljanju te ograničavanje broja prosvjednika na 1500, Kosor se zapitala što će biti s preostalih 4,5 milijuna hrvatskih građana s obzirom da misli kako će broj zahtjeva za prosvjedima biti ogroman.

Komentirajući slučaj šefice Fonda za zaštitu okoliša Sanje Kalambure, koju je vlada danas smijenila, Kosor je prozvala vladu jer se, kako je rekla, ne bori protiv korupcije. „Ova vlada mora reći odlučno da borbi protiv korupcije ali o tome nismo čuli niti riječi“, poručila je.

„Ovo što se radi ugrožava 1. srpnja 2013. i ulazak u EU“, ocijenila je Kosor.

Upitana što misli o najavljenoj objavi poreznih dužnika, Kosor je rekla kako to postojeći zakoni ne omogućavaju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
5/5/10

katlin, 27.04.12. 15:24

Ne može se reći da vlada nije dala objašnjenje. Riječi da se mora poskupiti iz ustiju prvog potpredsjednika i premijera nije podložna preispitivanju!


registracija
22/4/12

nesolipamet, 27.04.12. 15:38

Bando lopovska,vi i vaši su sve uništili...opljačkali....i još se javljate majku .....................


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 27.04.12. 16:03

ako postoje ekonomski razlozi za povečanjem poreza, cijene struje i plina, onda se bar građanima može olakšati život tako da ne plačaju sve one gluposti koje ne plačaju građai drugih zemalja.

Prvo na listi su pritojbe za smeće od JAVNIH Bilježnika. To je najgluplja i najlopovskija profesija u povjesti Hrvatske. Samo su Vladimi Šeks, Zvonimir Šeparović, i Mato Arlović mogli biti takvi glupani i gadovi da bi pomogli stvaranje takve sramotne službe.

Treba ukinuti tehničke preglede za vozila mlađa od 5 godina, svake dvije godine za vozila od 5 do 10 godina. Sve fiskalne namete kojekavih komora, urguga i bezveznih organizacija. Svi ti nameti nemaju veze sa tržištem, civilizacijom, ekonomijom. To je čista pljačka koje bi se čak i socijalisti sramili.


registracija
26/2/12

Hercegovac, 27.04.12. 16:29

Skj drolja koja je s hdz bandom opljackala hrvatsku, unistila ekonomiju i dovela zemlju u duznicko ropstvo , ima obraza nekome nesto prigovarati !?
Dajte vodite tu prokletu vernicu da ju vise me vidimo I slusamo !
Pod hitno !!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika