27.04.2012. / 11:48

Autor: NCL Promo

Vinko Coce najavio klapski spektakl u Zagrebu

Vinko je već godinama zaštitni znak klapske pjesme, punih 40 godina radio je s kultnom klapom Trogir i oni su stvarno postavili kamene temljece, uz klapu Šibenik i klapu Lučica,, no oni su tu bili na pijedestalu kao vrhunska klapa i oni su utabali put svim ovim klapama koje sada dolaze ....- rekao je Branko Paić

Vinko CoceVinko CoceUoči velikog klapskog spektakla Klape u Zagrebu, koji će se održati 16.05.2012., u Domu sportova, u emisiji 'Glazbeni show Dalibora Petka'' gostovao je, legendarni „Trogirski slavuj" Vinko Coce.

Nastup na Narodnom radiju bio je ujedno i najava velikog klapskog koncertnog spektakla, koncert „Klape u Zagrebu", 16. svibnja u Domu sportova, na kojem kao poseban gost nastupa i Vinko Coce, uz Lidiju Bačić i Ivanu Radovniković. Još od početka projekta 'Ne damo te pismo naša', Vinko je s ponajboljim hrvatskim klapama obišao sve najveće dvorane u Hrvatskoj i regiji,održao je svoj veliki solistički koncert na Poljudu 2008. god. a kaže kako mu je najdraže što je od onda nastalo tristotinjak novih klapa. Coce najavljuje kako publiku u Zagrebu očekuje „ prava rapsodija klapske pjesme'.

U goste osobno Vinku je došao Branko Paić, direktor izdavačke kuće Scardona i organizator većine klapskih koncerata oko kojih se i stvorila klapska euforija. Branko je najavio koncert klapa u Zagrebu, te objasnio zašto je Vinko Coce neizbježan lik svakog pravog klapskog spektakla...

-... Vinko je već godinama zaštitni znak klapske pjesme, punih 40 godina radio je s kultnom klapom Trogir i oni su stvarno postavili kamene temljece, uz klapu Šibenik i klapu Lučica,, no oni su tu bili na pijedestalu kao vrhunska klapa i oni su utabali put svim ovim klapama koje sada dolaze ....- rekao je Branko Paić.

U toj priči telefonski se javio neizbježni i uvijek dobro raspoloženi Tomislav Bralić koji je dodatno naglasio kako je Coce nezaobilazan, a na to je Coce bacio jednu na svoj račun kako ga je lakše preskočit nego zaobić....

Zatim se javio i autor nekih od najvećih klapskih hitova Ivica Badurina.

- Kada sam napisao pjesmu 'Da te mogu pismom zvati' ponudio sam je Coci, ali je on u tom trenutku nije prepoznao i zatim sam je ponudio klapi Maslini koja je postala na neki način i klapska himna. Zatim sam napisao pjesmu 'Vilo moja' i nisam znao kome bi je ponudio, ali u konzultaciji sa suprugom odabir je pao na Vinka i drago mi je da je toga puta prepoznao pjesmu - rekao je Ivica Badurina.

Koliko je Vinko pravi zabavljač i koliko ima smisla za humor ispričala je i njegova prijateljica i kolegica Zorica Kondža .... A o tome je posvjedočila i Matija Vuica s kojom je Vinko u posljeratnim godinama snimio veliki dance hit 'Ljubi me strasno'. Kad se javila Matija prisjetili su se tog vremena i kako su zanimljivo izgledali te kako su ih zvali Asterix i Obeliks... čak je i u Slobodnoj Dalmaciji u to vrijeme izašla i njihova karikatura što je dodatno dokazivalo njihovu popularnost u to vrijeme... Toliko im je bilo drago da su se čuli nakon toliko vremena da su čak zajedno i zapjevali svoju zajedničku pjesmu. Vinko iz studija, a Matija preko telefona.

Kao još jedno iznenađenje javio se i Vinkov veliki prijatelj Dražen Zečić koji je ispričao veselu štoriju o tome kako su jedne večeri malo popili (ali ubila ih je vatra iz komina) i tako su oni krenuli kući, naravno zaustavila ih je policija i taman kad je nakon dugo vremena Zeko uspio uvjeriti policajce da ne trebaju raditi alko test i da će čak platiti kaznu (kao bolji izbor, nego da mu uzmu vozačku... ). Vinko je izašao iz automobila i rekao policajcima zar ih nije sram tako mučiti pijana čovjeka.

Na kraju emisije Vinku smo pustili izjavu njegove drage supruge Janje s kojom je već 30 godina u braku, u kojoj kaže kako je on za nju najboli čovik na svitu i kako je i dalje romantičan i jako pažljiv te joj za svaki rođendan, godišnjicu i tako neke velike datume pokloni cvijeće, ali i parfeme i sl.... na što je on u svom stilu rekao „Mama mia koje lipe rići draga ženice puno ti hvala".

Vinko Coce je uz pomoć, kako ih zove 'svoja dva galeba' (Mukdeira Tutića na gitari i Ive Vuletina na klavijaturama) izveo sve svoje najveće hitove poput 'Ribari', 'Vilo moja', ali i dalmatinskih klasika koji su neizbježan dio svake fešte.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika