27.04.2012. / 15:55

Autor: Hina

Čačićeva logika:

Povećanjem struje plaćamo višak radnika u HEP-u

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o povećanju cijene električne energije, a Čačić je na pitanje novinara nakon sjednice potvrdio kako se tim povećanjem plaća i višak zaposlenih u toj tvrtki

ArhivaArhivaPrvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić izjavio je danas da će Vlada u sljedeće četiri godine riješiti problem viška zaposlenih u javnim tvrtkama, pa tako i u HEP-u.

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o povećanju cijene električne energije, a Čačić je na pitanje novinara nakon sjednice potvrdio kako se tim povećanjem plaća i višak zaposlenih u toj tvrtki.

Upitan kako i kada će se riješiti problem viška zaposlenih u HEP-u kazao je da će Vlada to riješiti u iduće četiri godine. "Ne samo u HEP-u, nego u svim javnim tvrtkama", kazao je Čačić.

Dodao je da je to zadatak uprave HEP-a. "To je zadatak uprave, a koliko sam uspio doznati do sada od predsjednika uprave oni imaju vrlo staru strukturu, dakle, oni imaju dosta velik prirodni odljev radnika", dodao je.

Upitan za komentar današnjeg smjenjivanja Sanje Kalambure s mjesta direktorice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nakon samo sedam dana, zbog postojanja pravomoćne optužnice, Čačić je potvrdio kako je taj slučaj sličan onom HNS-ova Srećka Ferenčaka koji je smijenjen s mjesta predsjednika Nadzornog odbora Janafa nakon dva dana zbog nepravomoćne presude na godinu dana zatvora zbog malverzacija sa zemljištem.

"Isto kao i za Ferenčaka, trebalo ju je povući, a to je i učinjeno", zaključio je Čačić.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 27.04.12. 20:05

ako postoje ekonomski razlozi za povečanjem poreza, cijene struje i plina, onda se bar građanima može olakšati život tako da ne plačaju sve one gluposti koje ne plačaju građai drugih zemalja.

Prvo na listi su pritojbe za smeće od JAVNIH Bilježnika. To je najgluplja i najlopovskija profesija u povjesti Hrvatske. Samo su Vladimi Šeks, Zvonimir Šeparović, i Mato Arlović mogli biti takvi glupani i gadovi da bi pomogli stvaranje takve sramotne službe.

Treba ukinuti tehničke preglede za vozila mlađa od 5 godina, svake dvije godine za vozila od 5 do 10 godina. Sve fiskalne namete kojekavih komora, urguga i bezveznih organizacija. Svi ti nameti nemaju veze sa tržištem, civilizacijom, ekonomijom. To je čista pljačka koje bi se čak i socijalisti sramili.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 27.04.12. 21:31

Najveći i najskuplji višak u HEP-u
je Koračević, bezvezni predsjednik Uprave,
jednodnevni saborski umirovljenik
član Hrvatske Narodne Stranke
i intimus nezajažljivog Čačića.
Koračević nikada nije imao veze s poslovima HEP-a
i zahvaljujući jedino
prijateljstvu s predsjednikom HNS i
Čačićevoj želji da njegov poslušnik bude na čelu HEP-a
e, kako bi radio sve što Čačić naređuje,
došao je na čelo
ove najunosnije hrvatske kompanije.
Ja tvrdim :
Mađari nas mrze i nemaju pravno uređenu državu pa optuženi za nesreću s dvoje poginulih - slobodno se vozi u Vladinim limuzinama Hrvatskom.


registracija
30/11/10

jato, 27.04.12. 21:33

Gamad Crvenokmerska, dabogda ih zgazio auto..
Živim pod vlašću HNS-a i vidim kolki su lopovi , lako ih je usporediti sa Kradezeom ali nebih mogao reć tko bi odnio titulu većeg lopova.


registracija
30/11/10

jato, 27.04.12. 21:34

Nadam se da će ubrzo Rvatine progledat i da će ovi biti prošlost


registracija
27/12/06

Skipp, 27.04.12. 23:09

Došao ovamo upijati mudrosti Ankice Screiber i učiti se.
Jato što bi ti napravi i otkud bi smogao novce za funkcioniranje HEP-a? Godinama se lažni standard financirao zaduživanjem. Došlo na naplatu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika