27.04.2012. / 18:50

Autor: Hina

Timošenko optužila predsjednika da je dopustio nasilje

Zatočena ukrajinska oporbena čelnica Julija Timošenko koja je u petak počela osmi dan štrajka glađu, putem svog odvjetnika optužila je Viktora Janukoviča da je odobrio nasilje kojem je bila izložena prošli tjedan.

Julija TimošenkoJulija TimošenkoZatočena ukrajinska oporbena čelnica Julija Timošenko koja je u petak počela osmi dan štrajka glađu, putem svog odvjetnika optužila je Viktora Janukoviča da je odobrio nasilje kojem je bila izložena prošli tjedan.

"Dobila je informacije da je državni tužitelj Viktor Pšonka odobrio uporabu sile prema nalogu predsjednika Viktora Janukoviča", rekao je njezin odvjetnik Sergej Vlasenko novinarima u Harkivu.

Oporbena čelnica je u utorak počela štrajk glađu kako bi ukazala na političku represiju i nasilje kojem je bila izložena u zatvoru.

Internetska stranica Ukrajinska pravda je u petak objavio fotografije od 25. travnja na kojima bivša premijerka pokazuje tragove hematoma na trbuhu i ruci.

Odvjetnik je rekao da Timošenko nastavlja štrajk glađu. "Osmi dan ništa ne jede, leži i pije vodu", rekao je.

U četvrtak je predsjednik Janukovič obećao istragu o mogućem fizičkom zlostavljanju Timošenko koja je prošlog listopada proglašena krivom za zloporabu vlasti dok je bila premijerka, a ovoga mjeseca protiv nje je pokrenut još jedan proces za izbjegavanje poreza.

Ona je sve optužbe odbacila kao dio Janukovičeve kampanje protiv oporbe.

Vezane vijesti

Ashton i Clinton osudile pokolj u sirijskom gradu Huli

Ashton i Clinton osudile pokolj u sirijskom gradu Huli

Šefica europske diplomacije Catherine Ashton i američka državna tajnica Hillary Clinton osudile su nasilje i pokolj 92 osobe u sirijskom gradu Huli,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika