28.04.2012. / 18:15

Autor: Hina

El Baradei osnovao stranku

Muhamed El Baradei i drugi istaknuti Egipćani u subotu su osnovali stranku za koju kažu da će jednoga dana vladati zemljom i ponuditi glasačima alternativu za islamističke strnke koje sada dominiraju egipatskim parlamentom.

Muhamed El BardeiMuhamed El BardeiMuhamed El Baradei i drugi istaknuti Egipćani u subotu su osnovali stranku za koju kažu da će jednoga dana vladati zemljom i ponuditi glasačima alternativu za islamističke strnke koje sada dominiraju egipatskim parlamentom.

Iako se El Baradei povukao iz utrke za mjesto egipatskog predsjednika u siječnju, njegova uloga u novoj stranci Dustour pokazuje da dobitnik Nobelove nagrade za mir i politički liberal još uvijek želi igrati vodeću ulogu u budućnosti Egipta.

"Uvjeren sam da će ova stranka biti ona koja će upravljati Egiptom u budućnosti", rekao je El Baradei, bivši čelnik Međunarodne agencije za atomsku energiju.

"Nećemo rezultate vidjeti danas ili prekosutra. Mogli bi nam trebati mjeseci ili čak godinu dana kako bi postali većina", dodao je na konferenciji za tisak u Kairu uz druge osnivače stranke među kojima je i pisac Alaa Al Aswany.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika