29.04.2012. / 09:50

Autor: Hina

Rusija i Kina složne oko Sirije i Sjeverne Koreje

Kina i Rusija slažu se po pitanjima sukoba u Siriji i nuklearnog programa Sjeverne Koreje, izjavio je u subotu u Moskvi zamjenik kineskog ministra vanjskih poslova Cheng Guoping.

I Rusija i Kina osuđuju režim Bašara al AsadaI Rusija i Kina osuđuju režim Bašara al AsadaKina i Rusija slažu se po pitanjima sukoba u Siriji i nuklearnog programa Sjeverne Koreje, izjavio je u subotu u Moskvi zamjenik kineskog ministra vanjskih poslova Cheng Guoping.

"Obje strane imaju sto posto identična stajališta po pitanjima Sirije i Sjeverne Koreje", rekao je novinarima Cheng koji u posjetu Rusiji prati kineskog potpredsjednika vlade Li Keqianga.

Rusija i Kina zaštitile su režim sirijskog predsjednika Bašara al Asada u Vijeću sigurnosti UN-a blokirajući dvije rezolucije kojima se osuđuje nasilje protiv sirijske oporbe, a i Peking i Moskva podržavaju mirovni plan posebnog izaslanika UN-a i Arapske lige Kofija Annana.

Obje zemlje također su osudile sjevernokorejsko lansiranje rakete u travnju ali su pozvale i na odmjerenu reakciju ostalih zemalja.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika