01.05.2012. / 16:14

Autor: Hina

Milanović tvrdi:

Borit ću se za svako radno mjesto

Ocijenio je da ćemo, kako bismo samo sačuvali način života kakav imamo, morati raditi teže, ozbiljnije i pametnije nego do sada

Foto: Goran Kovačić/PixsellFoto: Goran Kovačić/PixsellPredsjednik SDP-a Zoran Milanović kazao je danas na prvomajskoj proslavi riječkog SDP-a u Ronjgima da ne obećava čuda, ali da obećava borbu za svako radno mjesto.

Ocijenio je da ćemo, kako bismo samo sačuvali način života kakav imamo, morati raditi teže, ozbiljnije i pametnije nego do sada.

"Ja vam ne obećavam čuda, ali obećavam borbu ne samo za svako radno mjesto, nego za svako novo radno mjesto jer tamo gdje nešto nestane nešto mora i narasti", rekao je Milanović. Dodao je da je sada vrijeme kada moramo čuvati i unaprjeđivati ono što možemo, ali i prepoznati nove izazove te ići brže od susjeda koji će nam i dalje biti prijatelji.

Milanović je ocijenio da Hrvatska „ulazi u društvo s puno većima i jačima od sebe“, s prijateljima i partnerima, ali i s konkurencijom te da tu „ima za sve, ali nema za sve jadnako“ te da je „naš zadatak fer igra, ali da za nas bude što više posla, rada, sreće i zdravlja.“

Premijer je svoj govor posvetio „svima koji ne rade i nemaju posla, koji ostaju doma i osjećaju se tužno, nesigurno i beskorisno, jer nisu u stanju ispuniti to temeljno pravo.“

"Naš zadatak je težak, da im osiguramo to pravo, poštenu plaću za pošten rad", naglasio je Milanović dodavši da je to ono „što normalan čovjek želi i što normalna država i normalna politika mora osigurati.“ Rekao je da će biti teško, ali da se nećemo osvrtati na ono što je bilo. „Želimo sačuvati način života kakav imamo, naše navike, želje, običaje, želimo napredovati, ali ćemo, da bismo samo sačuvali ono što imamo, morati raditi teže, ozbiljnije i pametnije nego do sada“, kazao je.

'Dolaze nove sile'

Milanović je istaknuo da su neke europske države, koje su bile napredne i uspješne zapale u ogromne probleme. „Nama se to ne smije dogoditi, pa da bismo sačuvali svoj način života i standard. moramo, kao mala zemlja i nova članica EU, jasno odrediti što nam je važno i s čime se moramo uhvatiti u koštac.“

Govoreći o kvarnerskom kraju, Milanović je ocijenio da je to jedno od najboljih mjesta u Europi. Ističući da govori u Rijeci rekao je da „ova luka mora postati jedna od najvažnijih luka u ovom dijelu Europe“ i da je to izazov. Rekao je da su se na tom području gradili prvi brodovi i torpedo, da je to bio jedan od centara europske izvrsnosti, dio naše materijalne i duhovne kulture.

Ovaj grad bio je dovoljno širok da onog koji dolazi ne pita tko si, što si, tko ti je otac, majka, koje si vjere – tu si dobrodošao, rekao je Milanović te naglasio „takvu Hrvatsku želim i ona sve više postaje takva“. Pojasnio je da je to otvorena Hrvatska, zemlja koja svima pruža šansu da zarađuju, da troše, da školuju djecu, da budu neovisni, da poštuju sami sebe i da budu otporni na izazove.

Milanović je rekao da se okolnosti mijenjaju, da „dolaze nove sile i nove države koje su izvan Europe“. Istaknuo je da ne možemo biti najpametniji i najjači u svemu, ali da“ moramo biti brzi i pametni i znati što nam je stvarni interes.“ Ponovio je da je jedan od naših interesa riječka luka i riječki prometni pravac, naglasivši da je interes i obveza i svako mjesto u Hrvatskoj, primjerice Dubrovnik i njegovo povezivanje te svako selo u Slavoniji, koje trpi posljedice rata.

„Sve je to jedna nova i jaka Hrvatska koju moramo graditi kao otvorenu zemlju - zemlju rada i samopoštovanja“, rekao je Milanović te zaključio da onaj tko radi i zarađuje poštuje sam sebe, da ga onda poštuju obitelj i susjedi, da takvu zemlju onda poštuju i druge zemlje te da takvu Hrvatsku želimo.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
26/12/06

capica, 01.05.12. 18:07

Milanoviću , iz tvojih usta u Božje uho!


registracija
9/3/10

nostradurus, 01.05.12. 20:57

Ja bih radije da da otkaz. Ovakvih boraca imamo i u sindikatima. Njima je bitna borba, a ne rezultat.
scribd.com/doc/89402033/Financijski-Sustav-i-Novac


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 01.05.12. 22:37

a zasto se onda osim HRVATA I HRVATICA ne IZVOZI i Hrvatska druga roba....hehehehe


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 01.05.12. 22:45

eee moj Zoki, izgubljena budaletino.

Kakve ces ti poslove cuvati i stvarati!?!? Poslove mogu stvarati oni doktori znanosti iz Plive koje su izgubili posao zbog politike. Poslove mogu stvarati inzinjeri, mali poduzetnici, znastvenici, ljudi koji imaju stvarna znanja i iskustva.

Tvoj posao je da im skines s vrata one budaletine od javnih biljeznika, da dovedes pravosude i drzavnu upravu na europske nivoe, da sprijecis onu budaletinu Cacica u stavljanju svojih HNS budaletina na kljucne pozicije. Da ne dozvolis nekim marasima, i Holy da masturbiraju svoj ego praveci nepotrebna ministarstva. Drugim rijecima da stvoris vladu koja sluzi gradanima, a ne drzavu u kojoj gradani i privreda sluze politicarima i njihovim lobijima!!!

Sumljam da ces ti to napraviti Zoki, nema u tebi ni pameti, ni morala ni sposobnosti. Mnogo si bolji od Jace,ali to nije neki kompliment. Daleko si ispod svjetskog nivoa!!!


registracija
28/1/12

Bvalen16, 01.05.12. 23:48

Milanoviću ..Nemoj molim te,ne želimo se boriti da sačuvamo današnji standard,ostalo je super ali standard građana lijepe naše nije bio nikad gori


registracija
18/2/12

Mirni, 02.05.12. 07:00

Mali čovjek oko sebe sve vidi i sve zna.Kad postane mali političar stane na stolac te oko sebe više ne vidi, već vidi malo šire.Kad postane veliki političar stane na stol i oko sebe više ne vidi ništa, več gleda u daleke horizonte i vidi ono što nitko živ ne vidi.


registracija
22/4/12

nesolipamet, 02.05.12. 08:32

Borit ću se za svako radno mjesto

_________________________________
Možda bih se ti boril.....ali pravila su zadana od svjetskih mafijaša kojih je 1 % i oni drmaju svijetom.Riješenje se može očekivati ako se sruše divlji kapitalisti,a narod bi to morao učiniti.


registracija
26/2/12

okvardz, 02.05.12. 09:51

PA TO SU GOVORILI I SANADER I JADRANKA PA VIDI ŠTO SU NAPRAVILI. JA SAM NEZAPOSLEN, MILANOVIĆU KAO BOGA TE MOČIM NEMOJ ME BRANITI, A GLASO SAM ZA TEBE, NIKADA SI NEĆU OPROSTITI.


registracija
26/2/12

okvardz, 02.05.12. 09:51

SDP=HDZ


registracija
30/11/10

jato, 02.05.12. 10:04

Šofer i gentleman

Paljenje guma,miris benzina,
dižu razinu adrenalina.
Za upravljačem pozorno pazim
da sve pred sobom od reda gazim

Starce i mlade, ništa ne znači
to što su možda moji birači
ne podilazim izbornoj bazi
ako po cesti bezglavo plazi

Mogu to biti i zgodne žene
što bi u krevet odvele mene
rađe ih vidim na cesti mrtve
nego da budu mog "srca" žrtve


ferdinandmax


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika