05.02.2012. / 12:58

Autor: Nacional.hr

Još sedam bendova na Metalfestu Croatia

Cijena festivalskih ulaznica do 29. veljače je 395 kuna, a dostupne su na svim prodajnim mjestima sustava Eventim (u Zagrebu - glazbena knjižara Rockmark, Berislavićeva 13 te na Muzika.hr - kupovina ulaznica)

BrainstormBrainstormBrainstorm, Graveworm, Fueled By Fire, Steelwing, Nexus Inferis, Emergeny Gate i Huntress potvrdili su nastup na Metalfest Open Air Croatia 2012 koji se održava od 2. do 5. lipnja.

Brainstorm je jedan od značajnijih bendova power scene, no isto tako bend koji dobrim dijelom izlazi iz klasičnih power 'klišeja'. Nastup na Metalfest Croatia 2012 bit će u zemlji odakle porijeklo 'vuče' gitarist i jedan od originalnih članova, Milan Lončarić, koji je s gitaristom Torstenom Ihlenfeldom i bubnjarom Dieterom Bernertom 1989. godine osnovao Brainstorm.

Graveworm je u svojoj dvadeset godina dugoj karijeri prošao uspone i padove, no danas se može reći da je jedan od najznačajnijih symphonic-black-gothic metal bendova, dok su Fueled By Fire visokooktanski thrash metal bend, s agresivnim, 'zločesto' brzim, 'drobećim' riffovima, tamnim i turobnim tekstovima na tragu kalifornijskih bendova.

Mlada švedska heavy metal skupina Steelwing nastala je 2009. 'na pepelu' Hellevatora i brzo su skrenuli pozornost na sebe glazbom oslonjenom na bendove iz '80-ih, dok Nexus Inferis po mnogima spada u budućnost (ekstremnog) metala.

Emergency Gate dolazi iz Bavarske i iza sebe ima šesnaest godina postojanja, četiri studijska izdanja. Posebnost im je eksperimentalna glazba, koja u svom energično-agresivnom soundu spaja melodični death metal, power metal i metal core.

Najjači adut američkih heavy metalaca Huntress je pjevačica moćnog vokala Jill Janus, čiji je raspon četiri oktave i koja bez ikakvih problema prati agresiju i razaranja gitarskih riffova i bubnjeva. Bend dolazi iz Kalifornije i njegova je glazba duboko ukorijenjena u heavy metalu.

Cijena festivalskih ulaznica do 29. veljače je 395 kuna, a dostupne su na svim prodajnim mjestima sustava Eventim (u Zagrebu - glazbena knjižara Rockmark, Berislavićeva 13 te na Muzika.hr - kupovina ulaznica).

Vezane vijesti

Objavljen raspored nastupa na zadarskom Metalfestu

Objavljen raspored nastupa na zadarskom Metalfestu

Visigoth i Liburnian pozornice bit će centri glazbenih događanja Metalfest Croatia 2012. i po njima će u tri dana 'prošetati' više od sedamdeset… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika