07.05.2012. / 11:41

Autor: Hina

Petrač se vraća u zatvor?

Petrač se jutros oko devet sati pojavio kod suca izvršenja Zdravka Jambrovića kojemu je predao putovnicu i pokajao se zbog kršenja uvjetnog otpusta. Kako se doznaje na sudu, odluka hoće li se vratiti u zatvor bit će mu priopćena u četvrtak

Sudac izvršenja kazni zagrebačkoga Županijskog suda u četvrtak će odlučiti hoće li Hrvoje Petrač zbog kršenja uvjetnog otpusta, odnosno neodobrenih odlazaka iz Hrvatske, biti vraćen u zatvor gdje je do studenog prošle godine služio kaznu zbog otmice tada maloljetnog sina Vladimira Zagorca.

Petrač se jutros oko devet sati pojavio kod suca izvršenja Zdravka Jambrovića kojemu je predao putovnicu i pokajao se zbog kršenja uvjetnog otpusta. Kako se doznaje na sudu, odluka hoće li se vratiti u zatvor bit će mu priopćena u četvrtak.

No, čak i ako ostane na slobodi, putovnica mu neće biti vraćena, a bez dozvole suca neće smjeti napuštati Zagreb.

Da se Petrač nalazi u Španjolskoj sudac je, kako je potvrdio, doznao od novinara koji su ga pitali je li Petraču odobrio prelazak granice. Potom ga je, u petak, nazvao na kućni broj telefona i njegovoj obitelji poručio da se danas pojavi na sudu.

Uvidom u policijsku dokumentaciju sudac je utvrdio da je Petrač iz Hrvatske otišao čak 20 puta, iako mu je sud odobrio tek po jedno putovanje u Španjolsku i Izrael na liječenje. No, na dozvoljeni put u Izrael Petrač nije otišao, ali je zbog toga mnogo puta nedozvoljeno prelazio državnu granicu.

Hrvoje Petrač, koji je prije suđenja više od godine dana bježao hrvatskom pravosuđu, služio je kaznu od sedam i pol godina zatvora zbog otmice sina umirovljenoga generala Vladimira Zagorca te iznude novomarofskoga poduzetnika Miroslava Matkuna.

Kaznu je služio u mnogim zatvorima, a u lepoglavskoj kaznionici je suprotno zatvorskim pravilima uživao razne pogodnosti na koje nije imao pravo zbog čega su bivši upravitelj zatvora u Lepoglavi i njegov pomoćnik nepravomoćno osuđeni na 20, odnosno 14 mjeseci zatvora.

Hrvoje Petrač je svjedočio na suđenju Vladimiru Zagorcu koji je osuđen u slučaju "Dragulji", a priču o krađi dragulja prvi je spomenuo na suđenju za otmicu tada maloljetnog Zagorčeva sina.

Odluči li mu sudac u četvrtak ukinuti uvjetni otpust, Petrač se na tu odluku prije mogućeg povratka u ćeliju može žaliti drugostupanjskom vijeću Županijskog suda.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 07.05.12. 12:02

Jebem ti pravdu.Em je bogat ,em je na hrani države.Narod je siromašan i još nema džabe ishranu a ovi bogati baš se znaju snaći u recesiji i neimaštini.Tu nema pravednosti !


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 07.05.12. 19:42

Zakon JASNO kaže ako ga prekrši, nazad u prdekanu i nema tu puno priče i čekanje četvrtka. Trenutno u ćorku.


registracija
27/8/09

Lujo1, 08.05.12. 14:52

"Petrač se jutros oko devet sati pojavio kod suca izvršenja Zdravka Jambrovića kojemu je predao putovnicu i milijum eura (vjerojatno), pa bu sudec do četvrtka razmišljal, a onda mu bu oprostil.
Veli narod: "lova vrta gde burgija neće!"
Svaki drugi sitnozubaš bi odmah završil u čuzi, ali i suci trebaju peneze, a ova ih lopina ima koliko hoćeš - naravno naših penez!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika