07.05.2012. / 11:47

Autor: Hina

Putin prisegnuo za predsjednika

On je na dužnosti predsjednika zamijenio Dmitrija Medevedeva koji je bio na čelu države posljednje četiri godine. Ovo je već treća Putinova inauguracija, ali prvi put dobija šestogodišnji mandat

ArhivaArhivaVladimir Putin svečano je prisegnuo i time službeno preuzeo dužnost predsjednika u ponedjeljak u Velikom dvorcu u Kremlju u nazočnosti oko tisuća uzvanika, javljaju ruski mediji.

On je na dužnosti predsjednika zamijenio Dmitrija Medevedeva koji je bio na čelu države posljednje četiri godine. Ovo je već treća Putinova inauguracija, ali prvi put dobija šestogodišnji mandat.

Putin je položio prisegu na primjerku Ustava koji se čuva u predsjedničkoj knjižnici u Kremlju, a na kojemu je već polagao prisegu 2000. i 2004. godine. Na taj Ustav zakleli su se i Boris Jeljcin 1996. i Medvedev 2008. Polaganje prisege smatra se trenutkom stupanja na vlast novoga predsjednika.

U skladu s tradicijom, na inauguraciju nisu pozvani predsjednici stranih država, a prema protokolu, na popisu uzvanika su veleposlanici akreditirani u Moskvi, članovi Vijeća Federacije, zastupnici Dume i članovi Ustavnog suda.

Povodom inauguracije u središtu Moskve su pojačane mjere sigurnosti.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika