07.05.2012. / 20:00

Autor: Hina

MOL oduševljen idejom ministara u NO

Mađarska tvrtka MOL bila bi zadovoljna imenovanjem dvojice hrvatskih ministara u Nadzorni odbor INA-e jer oni imaju težinu i mogu donijeti promjene, rekao je u ponedjeljak izvor iz MOL-a u Budimpešti.

Slavko Linić i Radimir ČačićSlavko Linić i Radimir ČačićMađarska tvrtka MOL bila bi zadovoljna imenovanjem dvojice hrvatskih ministara u Nadzorni odbor INA-e jer oni imaju težinu i mogu donijeti promjene, rekao je u ponedjeljak izvor iz MOL-a u Budimpešti.

"To bi bilo odlično", kazao je izvor koji je želio ostati neimenovan. Radi se o dvojici najjačih hrvatskih ministara čijim bi se članstvom u Nadzornom odboru lakše vodili razgovori i donosile odluke, lakše postizao dogovor a oni bi imali informacije iz prve ruke. Izvor je kazao i da je MOL apsolutno spreman na bilo koju vrstu razgovora s hrvatskom stranom.

Hrvatska je predložila imenovanje prvog potpredsjednika vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića i ministara financija Slavka Linića u Nadzorni odbor INA-e.

Bruxelles je u izvješću o monitoringu iz travnja naveo kako su ta imenovanja izvor zabrinutosti ali nije a priori to isključio kao mogućnost već je istaknuo kako se mora stvoriti učinkovit sustav obrane da bi se spriječio sukob interesa u takvim slučajevima.

Premijer Zoran Milanović kazao je tada kako Hrvatska neće odustati od najavljenih imenovanja, a za to se čeka još jedna izmjena zakona o sprječavanju sukoba interesa, a najavljene su i konzultacije s Bruxellesom.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 07.05.12. 20:09

Najviše me,u stvari,strah ovoga MOL-ovog optimizma o ulasku ministara u NO INA-e.ILi računaju na temeljito isprđavanje zbog situacije koju je pravno debelo zacementirao Sanader svojom korupcijom kroz ugovor ili se nadaju i daljnjem kupovanjem uz pomoć mita i korupcije.S obzirom na iskustvo,imaju se čemu i tu nadati.BUdemo vidjeli.Bit će interesantno sve to pratiti.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 07.05.12. 20:47

@fluid,
mađarsko oduševljenje proizlazi,
uvjeran sam,
iz činjenice da Hrvatska gura u Nadzorni odbor i za predsjednika NO Čačića,
optuženika za smrt dvoje ljudi u prometnoj nesreći u Mađarskoj.
Čačić se nada da će njegova uloga i rezultati u pregovorima
imati važan, možda i presudan utjecaj na odluku mađarskog suda koji će mu suditi.
Ako Milanović ima imalo pameti, umjesto Čačića, u Nadzorni odbor stavit će nekoga drugoga.
Mađari tog Čačića imaju u šaci.


registracija
3/9/10

vasiona55, 07.05.12. 21:11

vinogradar,
daj Bože da stisnu šaku dok mu sve kosti ne polome, da vidi čudovište kako je kad ti "oni gore" kroje, kako i on nama kroji.


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 07.05.12. 21:22

pa ja Ccacieve firme imaju preko 200 milijona kuna deficita --treba to netko Platit.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 08.05.12. 11:54

@Vinogradar slažem se. stvarno je smiješno gurati Čačiča u INAu. Čačić će prodati INAu za osobne interese, a mađari će naći dokaze da su oni nesretnci poginuli jer su oni udarili Čačića i tako poginuli.

Mađarska je korumpirana kao Hrvatska.

U međuvremenu Čačić vozi HR vladu, i državni proračun, sve ide prema katastrofalnoj nesreći. Pitanje je samo koliko će žrtava Čačićevo upravljanje vladom načiniti. Nakon što je Sanader skršio državu, vladu, i 10 godina života hrvatskih građana, slijedeča katastrofa je Čačić.

Iza svake prepotencije krije se neka impotencija.

Čačić je u HNSu pobijedio sa većom potporom nego li Sadam Husenin na izborima u Iraku. Čačić je ona ponosno zaključio da od njega boljeg nema. Čak i Vladimir Putin bi rekao koji ljigavac.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika