08.05.2012. / 11:17

Autor: Hina

Mravak se ne osjeća krivim za fiktivno zapošljavanje Buljabašića

Bivši predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak i trojica voditelja tog javnog poduzeća izjasnili su se danas na zagrebačkom Županijskom sudu da nisu krivi za fiktivno zapošljavanje povratnika iz Australije Rade Buljubašića kojem su prema optužnici omogućili da po povlaštenoj cijeni od te državne tvrtke kupi stan.

Bivši predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak i trojica voditelja tog javnog poduzeća izjasnili su se danas na zagrebačkom Županijskom sudu da nisu krivi za fiktivno zapošljavanje povratnika iz Australije Rade Buljubašića kojem su prema optužnici omogućili da po povlaštenoj cijeni od te državne tvrtke kupi stan.

Suđenje Mravku, Željku Doriću, Mladenu Belji i Aleksandru Berniku počelo je čitanjem optužnice na zagrebačkom Županijskom sudu kojom se optužene tereti da su povratnika iz Australije fiktivno zaposlili i priskrbili mu nezakonitu korist veću od 620.000 kuna, a svoje poduzeće oštetili za oko 760.000 kuna.

Buljubašić je navodno od svibnja 2006. do kolovoza 2009. primao plaću od HEP-a bez da je dolazio na posao.

Od te državne tvrtke kupio je stan od 80 metara četvornih po cijeni 70 posto ispod tržišne vrijednosti.

Stan je prvo unajmljivao po cijeni od 400 kuna mjesečno.

Županijsko državno odvjetništvo je za te zlouporabe teretilo i Antuna Crnića, ali je zbog njegove smrti u travnju 2012. obustavilo postupak protiv njega.

U nastavku suđenja na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva bit će ispitano petnaestak svjedoka među njima i Rade Buljubašić, te saslušana financijsko-knjigovodstvena vještakinja.

Branitelji optuženih najavili su da će tijekom postupka iznijeti svoje dokazne prijedloge.

Mravkov odvjetnik Branko Šerić izjavio je novinarima kako je interesantno da je nekome pribavljena imovinska korist, a da nije obuhvaćen postupkom.

Najavio je kako će dokazivati da je njegov branjenik uistinu radio u HEP-u, a da bi odvjetništvo trebalo dokazivati gdje je radio.

Prema pisanju medija Buljubašić je fiktivno bio zaposlen u HEP-u, a navodno je radio u HDZ-u.

Iduće rasprave zakazane su za 15., 19. i 20. lipnja.

58-godišnji Mravak u međuvremenu je otišao u mirovinu s mjesečnim primanjem od 7000 kuna. Protiv njega je prema još nepotvrđenim informacijama nedavno podignuta optužnica kojom ga se zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom te s bivšim vlasnikom Dioki grupe i riječkog Novog lista Robertom Ježićem tereti za prodaju struje ispod tržišne cijene Diokiju pri čemu je HEP navodno oštećen za višemilijunski iznos.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 08.05.12. 11:49

Zašto isticati samo Mravka ? Navedite samo jednu osobu koja se u Hrvatskoj uopće osjeća ne samo odgovorna nego barem suodgovorna za osobne propuste ! Nema takvih moralnih osoba u Hrvatskoj.,Barem nema među ovima na vlasti koji su prodefilirali Hrvatskom i opustošili je. "Ne osjećam se krivim i odgovornim"! to je slogan koji svi znaju i izgovaraju.Po tim kriterijima potpuno je jasno da se radi o nemoralnim osobama koje su stvorile i nemoralnu državu. Nemoral ,nemoral i samo nemoral.


registracija
14/7/11

Trinity, 08.05.12. 11:55

O jadni Mravak! Sigurno nije kriv ni za prodaju jeftine struje Ježiću!! Ma. nije jadan kriv ni za što!!
Stvarno je gadljivo svakodnevno slušati sve te aktere koji su zajedno sa Sanaderom sviima njima u korist krali državne novce i više nego lagodno živjeli, uhljebljivali tamo neke povratnike iz inozemstva, kupovali si vile, stanove, debljali svoje bankovne račune, nosili skupocjena odijela i satove, gomilali si umjetnine..., priskrbili si iznadprosječne mirovine i sada mirno žive na slobodi. Ili se brane šutnjom. I čekaju oprosnice, ili gadljivo neprimjerene kazne.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika