08.05.2012. / 18:31

Autor: Hina

Njemačka i Francuska moraju donijeti odluke za budućnost

Francuska i Njemačka moraju donijeti "neophodne odluke" kako bi osigurale budućnost Europe, napisala je u utorak u njemačka kancelarka Angela Merkel u čestitki novom francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu.

Francois HollandeFrancois HollandeFrancuska i Njemačka moraju donijeti "neophodne odluke" kako bi osigurale budućnost Europe, napisala je u utorak u njemačka kancelarka Angela Merkel u čestitki novom francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu.

"Na nama je da donesemo neophodne odluke za Europsku uniju i eurozonu kako bi naša društva pripremili za budućnost i osigurali ili ojačali njihov prosperitet", napisala je Merkel.

Njemačka kancelarka je Hollandeu uputila iskrene čestitke na izboru za novog francuskog predsjednika i istaknula da "preuzima funkciju punu odgovornosti u razdoblju brojnih izazova".

"Sigurna sam da će naša suradnja pojačati i produbiti tradicionalno prijateljstvo naših naroda, u očekivanju 50. godišnjice Elizejskog sporazuma. Radujem se što s vama nastavljam put zajedničke odgovornosti za Europu i što ćemo skupa raditi za dobrobit naših zemalja i Europe", zaključila je Merkel u svojoj poruci.

Hollande i Merkel sastat će se 16. svibnja u Berlinu, dan nakon inauguracije francuskog predsjednika. Dvoje državnika imaju različita gledišta na gospodarsku politiku u Europi i rješavanje krize. Hollande je doveo u pitanje fiskalni pakt kojeg je, na inicijativu Njemačke, potpisalo 25 članica EU-a.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika