09.05.2012. / 08:59

Autor: Hina

Vesele predizborne putešestvije HDZ-a

Tjeraju nas na vlast

Kandidat za predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko na današnjem predstavljanju svog programa u Puli novinarima je izjavio kako aktualna Vlada premijera Zorana Milanovića nije ništa korisno napravila i konstruktivno ponudila zemlji.

ArhivaArhivaKandidat za predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko na sinoćnjem predstavljanju svog programa u Puli novinarima je izjavio kako aktualna Vlada premijera Zorana Milanovića nije ništa korisno napravila i konstruktivno ponudila zemlji.

"Oni su se dugo pripremali za preuzimanje vlasti i bilo je jasno još prije godinu dana da će doći u poziciju preuzimanja vlasti, međutim nisu se pripremili. Jedino što su napravili je povećanje PDV-a i nekoliko stečaja", kazao je Karamarko.

Dodao je kako HDZ mora definitivno doći u poziciju preuzimanja vlasti pripremivši kvalitetnu alternativu. Međutim, smatra on, problem HDZ-a je u tome što "unutarstranački izbori traju predugo, i to nije dobro za stranku".

Tjeranje na vlast

"Šest mjeseci zabavljamo naciju, javnost i naše političke protivnike, i to zasigurno nije dobro. Ova vlast je tako od HDZ-a dobila 200 umjesto 100 dana, no nakon 20. svibnja čeka je težak posao", poručio je Tomislav Karamarko. Dodao je kako on osobno ima najbolji uvid u trenutačnu situaciju u HDZ-u te rješenje kako stranci vratiti izgubljeno dostojanstvo.

"Aktualna Vlada nas naprosto tjera na vlast i mi se moramo što prije i što bolje pripremiti da tu vlast preuzmemo", izjavio je Karamarko.

Odgovarajući na upit novinara kako komentira izjavu Nevenke Jurak, vlasnice marketinške agencije "Fimi medije" koja je na svjedočenju u slučaju Fimi medija izjavila da je i on dok je bio ministar, potpisao ugovor s tom agencijom, Karamarko je odbacio takvu tvrdnju.

"Mi smo već prije godinu i pol dana imali takve spinove. Nikada nisam ništa potpisao s Nevenkom Jurak niti ju poznajem. Dolaskom na mjesto ministra očito su postojali još neki računi koji su se morali isplaćivati u ratama tijekom mog mandata i o tome ja nisam imao pojma", rekao je Karamarko dodavši kako mu ova tvrdnja Nevenke Jurak neće naštetiti u kampanji.

Tko to laže, bumeranže?

Photo: Filip Brala/PIXSELLPhoto: Filip Brala/PIXSELL"Laž nikada ne može naštetiti već se ona kao bumerang vraća u glavu onom koji laže", poručio je Karamarko. Dodao je i kako je upravo on započeo borbu protiv korupcije i da će do do kraja voditi pozitivnu kampanju za predsjednika HDZ-a.

Predsjednica HDZ-a i kandidatkinja za predsjednicu stranke na predstojećim stranačkim izborima, Jadranka Kosor večeras se u Zadru predstavila članovima i izaslanicima zadarskoga županijskog HDZ-a za 15. Opći sabor stranke.

"Odlično se osjećam u Zadru, govorila sam o svojim planovima kao buduća predsjednica HDZ-a. Nije me pogodilo što Božidar Kalmeta podržava kandidata Tomislava Karamarka, svatko ima pravo na svoj izbor, ali bi mi svakako bilo draže da je svoj izbor objavio prije njegovog izbora za predsjednika Županijskog HDZ-a, ali svatko bira svoje vrijeme", rekla je Kosor. Izrazila je nadu da će nakon 15. Općeg sabora HDZ-a i dalje dobro surađivati s Kalmetom.

Javne vrline, obavještajne mane

U pratnji predsjednice HDZ-a Kosor bili su Andrej Plenković kandidat za njezina zamjenika, te kandidati za potpredsjednike stranke Vladimir Šeks, Branko Bačić, Tomislav Ivić i Josip Đakić. Na prijedlog Jadranke Kosor, za članicu predsjedništva stranke kandidirat će se Ana Lovrin.

Govoreći o protukandidatima Kosor je ustvrdila kako im je jedini program taj da 'Jadranka Kosor mora otići'; ali, dodala je, "ipak mislim da sam do sada pokazala da čuvam svačije dostojanstvo pa tako i dostojanstvo kolega".

Na pitanje novinara boji li se da će obavještajno podzemlje pred kraj kampanje ubacivati u medije razne priče, Kosor je rekla kako bi to bilo jako loše.

"Nitko ni na koji način ne smije podatke do kojih je došao obavljajući svoj posao, pa tako i obavještajni, koristiti u bilo čemu, a kamoli u stranačkoj borbi, jer je to protuzakonito. Ja se nadam da će izaslanici znati prepoznati tko dolazi na Opći sabor stranke predstavljajući se svojim radom, znanjem i biografijom", dodala je.

Ivan u potrazi za čašću i ponosom

Kandidat za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Domagoj Ivan Milošević izjavio je danas u Virovitici prije predstavljanja svoga programa stranačkim kolegama, kako je apsolutno siguran da će izaslanici na 15. Općem saboru HDZ-a, 20. svibnja, po svojoj savjesti i računajući o budućnosti HDZ-a, izabrati najboljeg kandidata za predsjednika stranke.

Naglasio je kako se za predsjednika HDZ-a kandidirao iz tri razloga. Namjerava vratiti čast i ponos svim članovima HDZ-a, vratiti stranci političku vjerodostojnost i pobjednički duh te Hrvatsku izvesti na put gospodarskog prosperiteta i svakog drugog napretka.

„U svom programu nudim HDZ kojeg će svi članovi pretvoriti u modernu demokršćansku stranku, otvaranje i demokratizaciju stranke te na temelju novoga i socijalnog programa kojeg će HDZ sačiniti, pobjedu na lokalnim i parlamentarnim izborima“ naglasio je Domagoj Ivan Milošević.

Upitan da komentira odluku predsjedništva HDZ da izaslanici prilikom glasovanja ne smiju imati mobitele Milošević je rekao kako je to jedan od prijedloga iz njegova stožera. "Mislim da je izuzetno važno osigurati apsolutno diskreciju odnosno mogućnost da svaki izaslanik sam bez pomagala bude u prostoru za glasanje i po svojoj savjesti autonomno glasa“, dodao je

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
6/4/12

elem, 09.05.12. 09:09

Karamarko niti je što znao, niti vidio niti čuo o aferama. Postavlja se pitanje, kako će preuzeti vlast u državi osoba koja je gluha, nijema i slijepa.


registracija
6/3/12

mikulec, 09.05.12. 09:26

Kada se govori o svim korupcijskim aferama i kriminalu u državi, teško je ne pitati što je Karamarko radio na odgovornim sigurnosnim funkcijama dok se u ovoj zemlji pljačkalo.


registracija
24/2/12

leonarda, 09.05.12. 09:35

karamarko nema više para za plaćene članke u njegovu korist ni za kupovanje glasova stoga je iznio ovakav pametan zaključak


registracija
24/7/11

mrvek, 09.05.12. 10:24

On će se savršeno uklopiti u KRADEZE jer i tamo ništa nisu vidjeli niti čuli.
To je kao u stripu Alana Forda. U operi nastupa orkestar Gluhonijemih a dirigent je Nevid Ćoronja.


registracija
23/1/12

miki2, 09.05.12. 10:40

hebo te, pola ih je u zatvoru, druga polovica pred vratima remetinca, sudi se cijeloj zločinačkoj organizaciji (u normalnim državama bi ih zabranili dok se ne razjasni) a oni maštaju o vlasti.
Pa kako ce vladati, link vezom iz remetinca?


registracija
9/3/10

nostradurus, 09.05.12. 10:40

Koja teza "guraju nas na vlast". Pitanje je zdravog razuma naroda da više ne bira nesposobne u Sabor. Nije važno u kojoj su stranci.
patriotpokret.com.hr/


registracija
16/6/10

nosonja, 09.05.12. 10:46

Najbolji mi je onaj dio kada kandidati govore;"da svaki izaslanik sam bez pomagala bude u prostoru za glasanje i po svojoj savjesti autonomno glasa".
Koja savjest,koji bakraći, otkuda njima savjest pitam ja sve vas?
Zabraniti ADZet pod hitno!!!


registracija
2/4/12

ivanka78, 09.05.12. 11:03

Milošević je najmlađi i najbolji kandidat.Dok se ostali kandidati prepucavaju i svoju kampanju baziraju na "rekla-kazala",Milošević ne gubi vrijeme na nepotrebnu demagogiju,već se fokusira na plan i program kako ponovno ojačati HDZ i Hrvatsku.


registracija
23/1/12

miki2, 09.05.12. 11:34

Kako ne, Milošević je spasio Srbiju, kako nece HDZ i Hrvatsku!


registracija
26/11/09

CH2710, 09.05.12. 12:23

Sinoć je na Z1 bila anketa - tko je favorit za predsjednika HDZ-a

Ispalo je po prilici ovako:

Milinović 49%, Kujundžić 22%, Karamarko 19%, Kosor oko 2%, Milošević 1,5% i Progomet 5%.

Koji god da bude... niti jedan to niti zaslužuje, a niti je sposoban... osim za Remetinec.


registracija
6/4/12

elem, 09.05.12. 13:20

Kako nije Karamarko zaslužio? Sinoć, slušajući ga čovjek pomisli da je taj lik sišao sa neke druge planete i ništa o kriminalu ne zna. Sada se fura na lik i djelo Tuđmana, iako je svojevremeno izašao iz HDZ-a jer se sa njegovom politikom nije *slagao*. Zanima me samo kojim likovima on prodaje maglu.


registracija
31/1/10

STTony, 09.05.12. 14:52

Ja navijam za Milinovića - najmanja šteta Hrvatskoj i najveća kradezeu.

I biti će lijepo kad opet još jedan predsjednik kradezea završi u zatvoru kad počnu čačkati oko one njegove vile u Gospiću.


registracija
11/1/10

fluid, 09.05.12. 14:55

Upravo ovako izgledaju likovi sa izvrnutim mozgom naopačke.Nos im ide naprijed a mozak nazad.Od takvih antropoloških posljedica,nisu uopće čudne nebuloze koje su u stanju izgovarati.Nevjerovatno je to da te osobe apsolutno niti vide niti čuju šta se oko njih zbiva.Vjerujem da ih čak ni ne zanima.Oni imaju svoje klišeje,svoj svijet samodostatnosti i neograničenu količinu bezobrazluka,drskosti i pohlepe.Što za moći kroz vlast što za količinama materijalnih vrijednosti ,koje tako bezdušno drpaju gdje stignu.Hrvatska,lijepa zemlja sa izgubljenim narodom i ,naročito vodstvom.Izgubljeni moral i moralni kriteriji ,idu na dušu kršćanske zajednice i crkve, koja tvrdi kako je Hrvatska kršćanska i katolička zemlja.Dakle,pod njihovim nadzorom i autoritetom,narod hrvatski bi trebao biti danas visoko moralan,kršćanski odgojen i neupitno dobar.Kako iz rezultata stanja hrvatske države i nacije sve izgleda stubokom drugačije,pitam se na temelju čega crkva gradi svoje pravo da bude duhovni vođa i usmjeritelj ovih kršćana?Ako netko toliko pogriješi u svojoj zadaći i poslu,taj dobiva otkaz a ne da se laktaši za čelne pozicije.I to duhovnog vodstva."Nešto je trulo u državi Hrvatskoj i bolesno"!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika