10.05.2012. / 15:56

Autor: NCL Promo

Klape u zagrebačkom Domu sportova nastupaju na pozornici od tri nivoa

Za vrijeme dok jedna klapa pjeva, dio klapa također će biti na pozornici u posebno osmišljenim konobama tako da će se dobiti dojam kako se koncert ne događa u dvorani već na nekoj pravoj dalmatinskoj konobi

Već danima se priča o klapskom spektaklu koji će se sljedeću srijedu, 16.05.2012., održati u dvorani Doma sportova, a na kojem će nastupiti zaista najbolje hrvatske klape kao što su Tomislav Bralić & klapa Intrade, klapa Cambi, klapa Maslina, klapa Kampanel i klapa sv. Juraj- HRM. Klape su odavno već postale garancija za vrhunski provod uz omiljenu glazbu.

Interes je velik kao i na svim dosadašnjim koncertima. I klape su vrlo uzbuđene i jedva čekaju koncert jer nekoliko godina nije bilo velikog zajedničkog klapskog spektakla u Zagrebu. Ali kao i na varaždinskom koncertu gdje su, malo je reći, napravili klapski spektakl i ovoga puta na zagrebački koncert pozvali su svoje goste Vinko Coce, Liidija Bačić i Ivana Radovniković.

Svi koji su bar jednom bili na nekom klapskom koncertu, a sigurni smo da je takvih jako jako puno, znaju točno što mogu očekivati. Osim predivne klapske pjesme, morskog ugođaja, ovakve koncerte uvijek prati izvrsna i samo najbolja tehnika, razglas i rasvjeta, nekoliko tona opreme, velika pozornica koja je uvijek posebno uređena sa nekom zanimljivom morskom temom. Sjetimo se samo rasprodanog koncerta Tomislava Bralića i klape Intrade u zagrebačkoj Areni, prošle godine, kada su svojom scenografijom podsjetili na neki dalmatinski trg.

Ovoga puta klape donose opet nešto potpuno novo, pogotovo za klapske koncerte. Scenograf Neven Stojaković je osmislio cijelu priču koja će pratiti izmjenu ovih klapa na pozornici. Pozornica neće biti klasična već će imati tri nivoa, a na svakom nivou moći će se pratiti po nekoliko različitih događanja.

Za vrijeme dok jedna klapa pjeva, dio klapa također će biti na pozornici u posebno osmišljenim konobama tako da će se dobiti dojam kako se koncert ne događa u dvorani već na nekoj pravoj dalmatinskoj konobi.

Tako će publika osim u gazbenom, uživati i u scenskom djelu, koji će ih za vrijeme koncerta bar na kratko odvesti na more.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika