10.05.2012. / 17:22

Autor: Nacional.hr

Hrvatska prepoznata kao sigurno i atraktivno odredište među japanskim turistima

Govoreći o mogućnostima turističke suradnje, ministar je predložio organizaciju putovanja za japanske turoperatore u hrvatska odredišta, s obzirom na sve veći interes japanskih turista za putovanjem u Hrvatsku, tijekom obilaska ostalih europskih odredišta

Još snažnija buduća turistička suradnja Hrvatske i Japana te kreiranje posebnih proizvoda za japanske turiste bile su glavne teme današnjeg sastanka ministra turizma Veljka Ostojića i njegovih suradnika s veleposlanikom Japana u RH Masaru Tsuji-em i njegovim suradnikom Atsushijem Saitom.

„Svjesni smo potencijala japanskog tržišta i činjenice da japanski turisti prilikom dolaska u Europu najčešće posjećuju više zemalja. Iz tog razloga promociju svojih turističkih potencijala na tzv. dalekim tržištima, poput Japana, Hrvatska najčešće ostvaruje u suradnji sa susjednom Slovenijom s kojom će, kao i s nekim drugim zemljama u okruženju, poput Austrije ili Italije, ubuduće nastojati kreirati zajedničke proizvode, prilagođene interesima japanskih turista" - rekao je ministar.

Govoreći o mogućnostima turističke suradnje, ministar je predložio organizaciju putovanja za japanske turoperatore u hrvatska odredišta, s obzirom na sve veći interes japanskih turista za putovanjem u Hrvatsku, tijekom obilaska ostalih europskih odredišta.

Japanskog veleposlanika upoznao je s mogućnostima ulaganja u hrvatski turizam te se posebno osvrnuo na Katalog investicijskih projekata, kojeg je Ministarstvo turizma pripremilo s ciljem pružanja informacija o 13 turističkih tvrtki u većinskom državnom vlasništvu, kojima predstoji privatizacija unutar sljedeće dvije godine.

„Hrvatska je prepoznato odredište među japanskim turistima, a njezin skori ulazak u Europsku uniju dobra je poruka Japanu da je riječ o stabilnoj zemlji, zanimljivoj za uspostavu kvalitetne poslovne suradnje" - rekao je veleposlanik Tsuji. Dodao je kako je naša zemlja među japanskim turistima prepoznata kao sigurna, atraktivna i gostoljubiva zemlja, s bogatom kulturnom i prirodnom baštinom te s kvalitetnom cestovnom infrastrukturom. Najčešće je, objasnio je, posjećuju Japanci starije dobne skupine i više platežne moći, a u nju najčešće dolaze zrakoplovom ili autobusima iz drugih europskih odredišta.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika