11.05.2012. / 11:30

Autor: Nacional.hr

Nemarnost ih koštala 2 milijarde dolara gubitaka

"Bilo je puno pogrešaka, nemarnosti i loših procjena", istaknuo je Dimon

Jamie Dimon (Wikipedia)Jamie Dimon (Wikipedia)Najveća banka u SAD-u, JPMorgan Chase, izvjestila je javnost kako je u trgovinskom gubitku od dvije milijarde dolara zbog mnogih složenih investicija koje su započeli njeni trgovci, piše BBC.

Nakon zbrajanja drugih gubitaka u ostalim aktivnostima banke procjenjuje se kako je Glavni investicijski ured imao gubitak od 800 milijuna dolara samo u drugom tromjesečju prošle godine. Izvršni direktor Jamie Dimon rekao je na konferenciji za medije kako bi gubitak mogao dosegnuti i milijardu dolara, dodavši kako je strategija ureda bila ‘više riskantnija, nesigurnija i manje efektivna nego što se je pretpostavljalo'. "Bilo je puno pogrešaka, nemarnosti i loših procjena", istaknuo je. Dimon nastavlja kako su ‘naučili lekciju, kako će ispraviti pogreške i kako će nastaviti s poslovanjem'.

Dionice investicijske banke JPMorgan su u četvrtak pale za šest posto, što je rezultiralo padom vrijednosti dionica drugih banaka. Goldman Sachs, Citigroup i Bank of America su također pretrpjele teške gubitke u elektronskom trgovanju.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika