17.05.2012. / 15:59

Autor: Hina

Još nije dogovoren početak izgradnje koridora kroz Neum

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je danas kako početak gradnje neumskog koridora još nije dogovoren s BiH, s kojom se trenutačno razgovara o načinu i vrsti roba koje će moći prolaziti tim putem.

Vesna PusićVesna PusićMinistrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je danas kako početak gradnje neumskog koridora još nije dogovoren s BiH, s kojom se trenutačno razgovara o načinu i vrsti roba koje će moći prolaziti tim putem.

Zasad je izvjesno da će žive životinje morati ići trajektom, odnosno neće moći ići kroz koridor, za razliku od kućnih ljubimaca koji će moći ostati u automobilima sa svojim vlasnicima, izjavila je Pusić nakon sjednice Vlade.

Istaknula je da prilikom ulaska u punopravno članstvo Europske unije (EU), Hrvatska mora imati riješen režim prolaska kroz teritorij BiH.

Gradnja neumskog koridora dogovarat će se s BiH, dok se cijeli aranžman mora usuglasiti s Bruxellesom zbog udovoljavanja EU standardima u smislu neizlaska iz EU teritorija, rekla je Pusić.

Vrsta proizvoda koji će moći prolaziti kroz koridor ovisit će o fitostandardima u BiH, odnosno što ti standardi budu viši, to će veći spektar proizvoda moći prolaziti koridorom, dodala je ministrica vanjskih poslova.

Vezane vijesti

'Hrvatska je primjer za regiju'

'Hrvatska je primjer za regiju'

Hrvatska je na putu u Europsku uniju prošla dug i uspješan put reformi i njezin uspjeh može poslužiti kao primjer za druge zemlje regije, rekao je u… Više

Komentari

registracija
29/4/09

florenz, 18.05.12. 11:35

Ražanj je potpaljen, a zec je još u šumi! To je komentar na odluku o gradnji koridora kod Neuma. Uvjewti građenja nisu definirani a Hrvatska će ga platiti opet nekim ustupcima uz mogućnost daljnjeg ucjenjivanja zavisno od političke opcije koja će vladati u BiH.


registracija
10/5/12

psyop, 18.05.12. 12:03

ministrica inostranih jednostavno, bre, dominise. sve uvek lepo i koncizno objasni. dobro jutro/dobar dan.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika