21.05.2012. / 13:10

Autor: Hina

Asad saziva parlament dok padaju nove žrtve

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad sazvao je za četvrtak konstituirajuću sjednicu parlamenta nakon izbora 7. svibnja koje je oporba bojkotirala no ipak su održani u jeku nasilja koje se nastavlja u ponedjeljak s namanje devet žrtava.

Bašar al-AsadBašar al-AsadSirijski predsjednik Bašar al-Asad sazvao je za četvrtak konstituirajuću sjednicu parlamenta nakon izbora 7. svibnja koje je oporba bojkotirala no ipak su održani u jeku nasilja koje se nastavlja u ponedjeljak s namanje devet žrtava.

Al-Asad je potpisao ukaz o sazivanju novog parlamenta 24. svibnja, javlja službena sirijska agencija Sana. Njegov režim tvrdi da su izbori koje je oporba nazvala "farsom", a međunarodna zajednica nedemokratskima, uvod u ustavne reforme i ukidanje polustoljetne dominacije stranke Baas.

Noću na ponedjeljak devet pobunjeničkih vojnika ubijeno je u zasjedi vladinih snaga blizu Dume u predgrađu Damaska, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Sukobi su nastavljeni i drugdje u Siriji, dodaje opservatorij, ali ne navodi broj žrtava ili ranjenih. U nedjeljnom nasilju 48 osoba ubijeno je u cijeloj Siriji, od čega 34 civila u bombardiranju u pokrajini Hama.

Nasilje se nastavlja unatoč promatračima UN-a koji su zaduženi nadzirati prekid vatre potpisan 12. travnja.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika