24.05.2012. / 12:40

Autor: Nacional.hr

Zbog doprinosa u blokadi 233 tvrtke

Porezna uprava otkrila je 45 tisuća poslovnih subjekata u kojima radi oko 200 tisuća zaposlenih, a koje nisu uredno uplaćivale doprinose

Slavko LinićSlavko LinićNaputak Ministarstva financija o obveznom plaćanju doprinosa unio je novi red u financijsko poslovanje tvrtki. Tako je Ministarstvo financija blokiralo 233 računa tvrtki koje su pokušale isplatiti plaću, a nisu platile dugovanja za doprinose.

Kako piše Večernji list, ukupno je predano 1044 naloga za isplatu plaća, ali su ti nalozi blokirani jer se tvrtke nalaze na list i dužnika za doprinose.

Ministarstvo financija na taj način pokušava uvesti red u plaćanje obveza prema državi, ali i prema radnicima, a točan broj radnika koji rade a ne primaju plaću biti će poznat naknadno.

Porezna uprava otkrila je 45 tisuća poslovnih subjekata u kojima radi oko 200 tisuća zaposlenih, a koje nisu uredno uplaćivale doprinose.

Od toga je trećina dužnika pokušala riješiti svoj dug ili sređivanjem papirologije, plaćanjem duga ili dogovorom o plaćanju na rate. No, pitanje je što je s preostalih 30 tisuća koi se nisu ni javili Poreznoj upravi.

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca pozdravljaju uvođenje reda u plaćanje, ali ističu i kako je potreban određeni tranzicijski period kako bi se tvrtke prilagodile novim rokovima plaćanja.

Vezane vijesti

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Ministar financija Slavko Linić i ministar pravosuđa Orsat Miljenić predstavili su danas u Banskim Dvorima prijedlog Zakona o financijskom poslovanju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika