25.05.2012. / 12:25

Autor: Hina

Japan smanjuje udio nuklearne energije na 15 posto do 2030.

Japan, čija vlada nakon incidenta na nuklearnoj centrali u Fukushimi razmatra plan nove energetske politike, namjerava smanjiti proizvodnju nuklearne energije u udjelu ukupne energije na 15 posto do 2030, što je gotovo dvaput manje nego ranije, objavilo je ministarstvo zaštite okoliša.

Japan smanjuje udio nuklearne energijeJapan smanjuje udio nuklearne energijeJapan, čija vlada nakon incidenta na nuklearnoj centrali u Fukushimi razmatra plan nove energetske politike, namjerava smanjiti proizvodnju nuklearne energije u udjelu ukupne energije na 15 posto do 2030, što je gotovo dvaput manje nego ranije, objavilo je ministarstvo zaštite okoliša.

"15 posto električne energije koja potječe iz nuklearki bit će temelj" energetske politike do 2030, rekao je u petak novinarima ministar zaštite okoliša Goshi Hosono, iako još uvijek nije ništa službeno odlučeno.

Ad hoc povjerenstvo ministarstva industrije iznijelo je četiri opcije, prema kojima bi udio nuklearne energije u udjelu ukupne energije bio 0 posto, 15 posto, 20-25 posto i 35 posto. Hosono je objasnio kako je procijenjeno da bi najrealnija trebala biti opcija od 15 posto.

On je podsjetio da je prije drame u Fukushimi, 11. ožujka 2011. kada je nakon silovitog potresa uslijedio veliki tsunami i incident u nuklearci, energetski plan predviđao udio veći od 50 posto nuklearne energije u ukupnom energetskom planu za 2030.

Vezane vijesti

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japanski ministar financija Jun Azumi izrazio je u nedjelju zadovoljstvo dogovorom koji je dan ranije postigla eurozona o pomoći u dokapitalizaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika