28.05.2012. / 13:57

Autor: Hina

Francuski pušači u obrani svojih prava

Francuski pušači oformili su lobi kako bi "branili svoja prava" zbog nepoštenih ograničenja koje je nametnula država.

Francuski pušači traže svoja pravaFrancuski pušači traže svoja pravaFrancuski pušači oformili su lobi kako bi "branili svoja prava" zbog nepoštenih ograničenja koje je nametnula država.

Savez za prava odraslih pušača (UDFA) navodi da predstavlja potencijalnih 12,5 milijuna birača te da se namjerava boriti protiv širenja zona zabrane puštenja ili povećanja cijena cigareta.

"Želimo braniti našu slobodu", rekla je predsjednica UDFA-e Nathalie Masseron u izjavi za agenciju France Presse.

"Zabranjeno nam je biti na terasama kafića, neki nam žele zabraniti dolazak u parkove s djecom, neki su hoteli samo za nepušače, a uskoro pušač neće moći unajmiti stan, a čak se govori o zabrani pušenja dok vozite", kazala je ona.

UDFA se nada da će privući pozornost političara pred parlamentarne izbore u Francuskoj koji će se održati 10. lipnja. Masseron kaže da u svakoj biračkoj jedinici ima u prosjeku 21 tisuća pušača, a da mnogi zastupnici bivaju izabrani s razlikom manjom od 500 glasova.

Ona također tvrdi da je društveni trošak pušenja upola manji od iznosa koji država prikupi trošarinama na cigarete.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika