Objavljeno u Nacionalu br. 338, 2002-05-08

Autor: Marko Ćustić

Prva beba 'Seksa i grada'

Trudna zvijezda serije 'Seks i grad'

Nakon pet godina braka s glumcem Matthewom Broderickom, Sarah Jessica Parker, zvijezda serije 'Seks i grad', na jesen očekuje dijete, što je posve izbezumilo producente serije koji smatraju da se njena trudnoća nikako ne uklapa u priču

Sarah Jessica Parker odradit će još osam epizoda "Seksa i grada" prije porodaSarah Jessica Parker odradit će još osam epizoda "Seksa i grada" prije porodaNedavna vijest o tome kako Sarah Jessica Parker očekuje dijete sa svojim suprugom Matthewom Broderickom istodobno je razveselila i rastužila njezine obožavatelje. Razlog veselju je dugoočekivana trudnoća koju Sarah Jessica Parker najavljuje otkako su se u svibnju 1997. vjenčali na skromnoj i intimnoj ceremoniji. Sada su se snovi slavnog para ostvarili, a dijete očekuju ujesen.
Obožavatelji ipak imaju razloga za nezadovoljstvo zbog trudnoće glavne glumice popularne serije “Seks i grad” jer su producenti odlučili da se trudnoća Sarah Jessice Parker ne uklapa u seriju, pa će stoga ove sezone umjesto 13 nastavaka biti snimljeno samo osam.
Vijest o trudnoći Sarah Jessice Parker stigla je usred razdoblja u kojem su se strani mediji naveliko raspisali o navodnom zahlađenju odnosa i bračnoj krizi glumačkog para. Tabloidi su bili puni izvješća prema kojima se Matthew Broderick i Sarah Jessica Parker razvode a njihovi odnosi više nisu topli ni romantični. Ipak, izgleda da su se tabloidi preračunali jer su sve svoje teorije izveli iz jednog jedinog detalja – Sarah Jessica Parker nije zahvalila suprugu u pobjedničkom govoru kad je u siječnju osvojila Zlatni globus za najbolju žensku televizijsku ulogu u kategoriji komedije i mjuzikla. Uslijedile su konstrukcije prema kojima je brak pred raspadom – situacija je postala toliko ozbiljna da je par morao nastupiti u showu Barbare Walters kako bi demantirao glasine. “Pitajte me ponovno za dvadeset ili trideset godina, još uvijek ću biti udana za ovog muškarca”, kazala je Sarah Jessica Parker.
Matthew Broderick nije prva ljubav Sarah Jessice Parker među bogatima i slavnima. Od 1984. do 1991. bila je u vezi s Robertom Downeyem Jr.-om, ali je ta veza pukla zbog njegove ovisnosti o drogi. Imala je i kraću vezu s Nicolasom Cageom, s kojim je glumila u filmu “Medeni mjesec u Las Vegasu”, za snimanja kojeg je i buknula romansa, a viđala se i s tragično stradalim Johnom Kennedyjem Jr.-om.
Broderick i Sarah Jessica Parker upoznali su se 1991., a počeli su se viđati nešto kasnije. Ipak, prošlo je nekoliko godina dok se Broderick nije odvažio zaprositi je. Vjenčali su se skromno, građanskim obredom koji je predvodila Broderickova sestra svećenica u bivšoj sinagogi u središtu New Yorka.
Iako je par Broderick-Parker iznimno newyorški usmjeren, nimalo ne nalikuje junacima serije “Seks i grad”. Dok bi Carrie radije sjedila u najmondenijem restoranu i pijuckala koktele, Sarah Jessica Parker i Matthew Broderick radije će posjetiti neku neovisnu off-Broadway kazališnu predstavu i pritom grickati svoju omiljenu poslasticu, čokoladne bombone M&M. Svoj idealan provod sa suprugom Matthewom Sarah Jessica Parker vidi kao kuhanje večere kod kuće, nakon kojeg slijedi gledanje nekog filma ili tv programa. U posljednje vrijeme imali su sve manje prilike za takve jednostavne užitke, jer je Broderick godinu dana nastupao u glavnoj ulozi u najpopularnijem broadwayskom mjuziklu “Producenti”. Istodobno, Sarah Jessica Parker snimala je “Seks i grad” dnevno po 16 sati. Jedini kontakti koje su imali bili su ujutro, kad bi se Broderick ustao i po novinama i praznoj šalici od kave u kuhinji vidio da mu je supruga već otišla na posao, te na pauzi, kad bi je pokupio sa seta da zajedno ručaju. Sad su stvari ipak povoljnije za glumački par: Broderick je predao svoju ulogu novom glumcu, a Sarah Jessica uspjet će se malo odmoriti zbog trudnoće. Inače par u New Yorku vodi sasvim običan život: posjećuje buvljake, navija za baseball momčad Yankees i vozi se biciklima kroz Central Park. Matthewa Sarah Jessica opisuje riječima: “Toliko je pametan i zabavan, tako je častan, a mislim i da je vrlo, vrlo seksi. On je za mene najbolje od svega – sjajan ljubavnik i prijatelj.”
Sarah Jessica Parker odradit će još osam epizoda “Seksa i grada” prije poroda, a Broderick sljedeću ulogu ima u tv filmu “The Music Man”. Između tih obveza, glumci će ugurati i tečaj za trudnice.


Kim Cattrall

U privatnom je životu Kim Cattrall čista suprotnost svojoj junakinji iz “Seksa i grada” Samanthi. Dok je u seriji Samantha prava gutačica muškaraca, žena koja živi život punom parom i seksualno je nezasitna i neumoljiva, Kim Cattrall u sretnom je braku s poslovnim čovjekom Markom Levinsonom. Bila je udana i za njemačkog arhitekta Andreasa Lysona od 1982. do 1989., a prije Levinsona bila je zaručena za glumca Daniela Belzalija. “Seks i grad” za nju je bio veliki povratak nakon što je u osamdesetima doživjela zvjezdane trenutke, a o ulozi Samanthe je kazala: “Igram seksualno osviještene žene cijeli svoj život, i očekivala sam da ću u ovoj dobi igrati majke i bake. Uzbudljivo je glumiti fatalnu ženu.”

Kristin Davis

Dežurno nevinašce serije “Seks i grad”, stidljiva Charlotte koja samo uzdiše i koluta očima dok ostale tri junakinje prepričavaju svoje bestidnosti i uživaju u cinizmu, nimalo ne nalikuje na glumicu Kristin Davis. Iako joj je prvo bila ponuđena uloga Carrie, Kristin Davis se odlučila za Charlotte jer joj se nije svidjelo Carrieno pušenje i psovanje. Iako se u posljednjim epizodama počela oslobađati, još zaostaje za eskapadama ostalih triju junakinja, i teži idealnom braku s djecom. U privatnom životu je Kristin Davis feministica koja ne može održati vezu zbog napornog radnog rasporeda, vječno sama i liječena alkoholičarka. Danas više ne pije, ali je ovisna o cappuccinu, i nada se da će jednog dana susresti visokog, tamnoputog muškarca koji voli jogu i pse.

Cynthia Nixon
Beskompromisna i cinična odvjetnica Miranda, koja se boji trajnijih veza s muškarcima, u stvarnom je životu glumica Cynthia Nixon. Majka je šestogodišnje djevojčice i živi s Dannyjem Mozesom, profesorom engleskog na jednom newyorškom fakultetu. Poznaju se od osnovne škole, a zajedno su od 1988., kada su studirali. Za razliku od Mirande, koja se nikako ne može vezati, Cynthia Nixon od tada održava stabilnu i monogamnu vezu, kojoj bi brak bio samo formalna potvrda činjeničnog stanja.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika