Objavljeno u Nacionalu br. 863, 2012-05-29

Autor: Ivan Starčević

Željko Jovanović sve bolji

Uspio je i Drago Prgomet: nije se učlanio u SDP, iako je Stanković to od njega najozbiljnije očekivao

NEDJELJOM U DVA
Nedjelja, HRT 1, 14.00
Debitirao je liječnik Drago Prgomet (47), nedavno izabrani zamjenik predsjednika HDZ-a. On je šef klinike na Rebru. Doktorirao je u 31. godini, bio ratni dragovoljac, rodom je iz Bosanske Posavine, mjesto Žerjavac, iz obitelji sa sedmero djece i samohranom majkom, u franjevačkoj župi. Izjavio je da bi se HDZ trebao ispričati zbog lopovluka koji su sad na sudu. To da naš uho-grlo-nos doktor, profesor, kirurg i šef nije agresivan i da na sva pitanja odgovara bez onog potmulog bijesa koji resi sve naše političare na vlasti, jer koga vraga novinari imaju njih išta pitati - sve je to našeg dragog voditelja Acu Facu navelo na procjenu da ORL Prgomet, iako oduvijek u HDZ-u, nije izgubljen slučaj. Vođen neinteligentno ambicioznom policijotskom pretpostavkom da bi ga baš on mogao preobratiti, Stanković se iščuđavao zašto je dr. Prgomet baš u HDZ-u, sve dok ovaj nije rekao da u Saboru ne bi glasovao za zakon koji ženi bez partnera omogućuje da ima djecu. Umjesto da se zgrozi nad takvom svinjarijom, gospon Stanković su samo progutali knedl.



CRO COP - L.J. JORGE
Nedjelja, Nova TV, 22.34
Sportski reporter Željko Vela i dalje pokušava biti duhovit na račun sportaša koji su u životu bili toliko glupi da nisu uspjeli postati čak ni sportski komentatori, a trebali su, jer biti sportski komentator u Hrvatskoj znači biti superioran.
Umjesto da nepismeno blebeću, sportaši se mlate, igraju nogomet ili nešto treće, a Žvela ih komentira najduhovitije što može, tj. na razini pijanog kibica s kakvog hrvatskog nogometnog stadiona. Njemu je smiješno što zadihani sportaš, sekundu nakon borbe, ne može glatko izgovoriti ime i prezime svojeg protivnika.
Daniel Ghita, vrhunski borac u kategoriji K1, na Žvelinu radost ima malih problema s konverzacijom. Žvela je zlurad i kad trener Wendella Rochea u ring baci ručnik, jer Roche nikako ne želi sam predati meč.
Superiorni intelektualac Žvela je u životu dobio sve duele, uz uvjet da ga protivnik, kao ni publika, ne želi ni vidjeti ni čuti.
DNEVNIK
Ponedjeljak, HRT 1, 12.00
Reporter Hrvoje Gunjača javlja iz Šibenika da se nastavlja suđenje g. Tomislavu Horvatinčiću koji je prošlog kolovoza svojom motornom jahticom prepilio jedrilicu i dvoje Talijana u njoj. Nakon omanjeg incidenta, ovaj Čačićev kolega po senzitivnosti produžio je vožnju našim modrim morem u društvu svoje, citiramo reportera Gunjaču: djevojke. Ona je Anica Đerđa Dilber (36), a od obveze današnjeg svjedočenja izuzela ju je potvrda Psihijatrijske klinike Kliničko-bolničkog centra Rebro. Na potvrdi piše da je djevojka već mjesecima na terapiji medikamentima, da čak ni ne radi. Reporter Gunjača nije doznao, ili mu nisu smjeli reći, jedinu stvar koja u ovoj sekundi zanima cjelokupnu hrvatsku javnost: kako se zove momak, tj. psihijatar koji je djevojci ovu potvrdu potpisao i napisao. Više od nevinih hrvatskih duša koje mijese hrvatski psihijatri pati jedino hrvatska povijest u rukama hrvatskih povjesničara.

IN MAGAZIN
Ponedjeljak, Nova TV, 12.45
Svi osim Hrvatske televizije oduvijek su znali ono što zna i pjevač Mladen Grdović. On kaže da pjesma Nine Badrić "nema refrena, nemaš se za što uhvatit'". Pjevač Grdović kolegijalno je slagao da gđa Badrić sjajno pjeva, ali pustimo sad sitnice. Ono što je Nina Badrić pjevala otkrivajući i prekrivajući svoje stupaste noge nekakvom crnom krpetinom, stojeći čvrsto ukopana na pozornici Eurosonga, nitko živ ne može zapamtiti ni po čemu. Osim po upravo spomenutom fantastičnom vizualnom dojmu na kojem bi joj, zbog razdražljivog mahanja krpom, pozavidio mnogi toreador početnik. Reporterčić Nenad Hrvatinček, nadležan za Eurosong, nema nikoga svoga na Novoj TV. Nikoga tko bi ga uputio da ne izmišlja nove riječi nego da za izvedbu još jedne nepjevne pjesme jednostavno kaže RAZOČARANJE. Onako malešnog, brižnog i susretljivog svi ga kolege, šef i šefica rasistički ravnodušno puštaju da govori "razočarenje".

VIJESTI
Ponedjeljak, Nova TV, 17.00
Željko Jovanović je sve bolji. Hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i (kao što je svojedobno rekla Splićanka Mirjana Batinić) s-športa istakao se i u aferi s lošim maturalnim testovima za hrvatski jezik. Ja kao ministar ne mogu dopustiti pogreške u testovima na državnoj maturi, govori sada Jovanović, što znači da je još jednom u jednoj aferi bio dosljedan sebi od početka do kraja. Taj se političar drži onoga što izgovori, prava rijetkost. U močvari zvanoj Hrvatski nogometni savez, hitno je, nakon njegovih poteza, onaj uvijek ustrašeni glavni nogometni kriminalac, negdje iz svoje pozadine počeo hiniti početak radova na isušivanju. Jovanovićeve početne ocjene, i u nogometnoj aferi i sada u testovima, bile su toliko oštre, točne i rado slušane, da je svatko očekivao da će se i taj političar povući, kao što čine njegovi kolege svaki put kad trebaju raditi ono što su obećali. Ne i Jovanović, za sada.


Vezane vijesti

E moj Karamarko, malograđanine...

E moj Karamarko, malograđanine...

Ministar obrazovanja Željko Jovanović nazvao je na svom Facebook profilu predsjednika HDZ-a "malograđaninom", nakon što je ovaj na svečanosti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika