30.05.2012. / 17:41

Autor: Hina

Kerum odgodio sjednica splitskoga Gradskog vijeća o Hajduku

Predsjednica splitskoga Gradskog vijeća Nevenka Bečić odgodila je, na traženje gradonačelnika Željka Keruma, sjednicu tog vijeća najavljenu za petak, 1. lipnja, na kojoj je glavna točka dnevnog reda bila donošenje odluke kojom bi grad kao većinski vlasnik Hajduka dao jamstvo za 60 milijuna kuna zajma za prevladavanje financijskih teškoća u tom klubu, potvrdio je poslijepodne službeno ured gradonačelnika.

Željko Kerum i Nevenka BečićŽeljko Kerum i Nevenka BečićPredsjednica splitskoga Gradskog vijeća Nevenka Bečić odgodila je, na traženje gradonačelnika Željka Keruma, sjednicu tog vijeća najavljenu za petak, 1. lipnja, na kojoj je glavna točka dnevnog reda bila donošenje odluke kojom bi grad kao većinski vlasnik Hajduka dao jamstvo za 60 milijuna kuna zajma za prevladavanje financijskih teškoća u tom klubu, potvrdio je poslijepodne službeno ured gradonačelnika.

O novom terminu sjednice Gradskog vijeća javnost će biti naknadno obaviještena, navodi se u priopćenju iz gradonačelnikova ureda i dodaje da će gradskim vijećnicima biti dostavljen dopunski materijal kako bi ga mogli proučiti i na sjednici za desetak dana donijeti odgovarajuće odluke.

Gradonačelnik Kerum zatražio je sinoć priopćenjem za javnost da se odgodi sjednica Gradskog vijeća najavljena za 1. lipnja kako bi se uklonila sumnja u namjeru da se odlukom o jamstvu pomogne Hajduku koju su na jučerašnjoj konferenciji za novinare izrazili vijećnici SDP-a i HNS-a.

"Moj cilj je da se odluka o Hajduku donese konsenzusom svih vijećnika grada Splita. Vijećnici vladajuće stranke u državi, a oporbe u gradu Splitu na konferenciji za novinare izrazili su nepovjerenje u namjeru grada da se zajmom pomogne Hajduku, nazvali su to spekulacijom i izrazili sumnju da se sve to radi kako bi se Hajduk prodao nekome za jednu kunu", naveo je Kerum.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika