31.05.2012. / 15:42

Autor: Nacional.hr

'Zauzmimo Rivu i Trg bana Jelačića'

Bauk pederluka kruži čitavom Hrvatskom; danas Zagreb i Split, sutra Osijek, Rijeka, Zadar...

Organizatori Zagreb Pridea pozivaju na podrškuOrganizatori Zagreb Pridea pozivaju na podrškuOrganizacijski odbor Zagreb Pridea uputio je poziv svim građanima i građankama Hrvatske da se pridruže Gay Prideu koji će se održati u Splitu i Zagrebu.

"Niz protuzakonitih izjava dao je zastupnik Hrvatskog sabora Zoran Vinković u raspravi o Izvješću Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova. Ironična je činjenica da je Vinković, kojeg od tužbe za diskriminaciju LGBT osoba štiti saborski imunitet, 2008. godine digao ruku za Zakon o suzbijanju diskriminacije koji sankcionira upravo takav seksističan i homofoban govor mržnje, kao i izravnu diskriminaciju LGBT osoba u RH. Naime, ustavno pravo na javno okupljanje neotuđivo je ljudsko pravo koje nikakvi lokalni šerifi i inicijative "intelektualaca" ne mogu uskratiti", ističu iz Zagreb Pridea.

"Mi koji koračamo u Povorci ponosa sada kažemo - dosta! Dosta vulgarnim uvredama poput onih koje gledamo na televiziji, čitamo u novinama i slušamo na radiju. Naša vizija je prihvaćanje, naša želja je jednakopravnost, naša potreba je solidarnost. I zato poručujemo svima, drage prijateljice i dragi prijatelji - u ovoj borbi za pravdu bit će povrijeđeni mnogi od nas, a mnogi već jesu. Istovremeno bauk pederluka kruži čitavom Hrvatskom; danas Zagreb i Split, sutra Osijek, Rijeka, Zadar... Nikad ništa više neće biti isto. Nikakva religijska, stranačka ili takozvana obiteljska tradicija ne može zaustaviti promjenu. Zato što svijet uvijek ide naprijed - stalna na tom svijetu samo mijena jest!", ističu te zato pozivaju sve svoje članove i njihove prijatelje i prijateljice, građane Splita i Zagreba da 'zauzmu Rivu i Trg bana Jelačića' te na taj način pošalju seksizam i homofobiju u povijest.

Vezane vijesti

Hrvatska se civilizirala

Hrvatska se civilizirala

"Hrvatska se civilizira", naslov je komentara u online izdanju berlinskog Tageszeitunga (taz), u kojemu se navodi da je subotnjim mirnim Split… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 31.05.12. 16:20

Negdje prije je Miljaku zabranjeno okupljanje nacionalista na Trgu bana Jelačića, pa nisam ove "pravobranitelje" čuo da se bune zbog kršenja ustavnog prava na okupljanje!

Thompsonu gradonačelnik Pule zabranjuje već godinama nastupanje u pulskoj Areni, pa nisam čuo od ovih "pravobranitelja" da se bune zbog kršenja nekih ustavnih ili zakonskih prava.

Očito da se u Hrvatskoj ta prava selektivno tumače!
***********************Tito ili Tuđman?!*********************


registracija
1/3/11

Laudate, 31.05.12. 16:34

Šesti članak danas, prevažna tema. Hajmo u kolo.

Može li netko šapnuti pravobraniteljici da okupljanje nije zabranjeno.
Gospođa je neinformirana i posljedično potiče mržnju prema heteroseksualcima.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 31.05.12. 16:51

Poslušajte me,šetajte oko biskupskih dvorova, ordinarijata,oniks palača,hotela-samostana. Svakako,nosite slike dječice.Oni iza prozora će znati zašto.Više od pedera svećenstvo mrzi samo pedofile.


registracija
1/3/11

Laudate, 31.05.12. 17:16

Vidim radnja dobiva na dramaturgiji. Povezali smo homiće sa svećenstvom, sada slijede lomače iz srednjeg vijeka, pedofilija....... biće još zapleta

Komunisti nisu voljeli homo-sex, a ni crkvu. Ovi danas nisu komunisti (ili mislim da nisu), ne vole crkvu, vole homo-sex.

Koliko tu kombinacija ima....


registracija
24/7/11

mrvek, 31.05.12. 18:06

laudate nego što tu bude svećenik kada seksualno iskorištava ministranta. Ne samo da je pedofil nego je i homoseksualac.Većina svećenika su homoseksualci. Pred palaču od oniksa treba ići.


registracija
27/8/09

Lujo1, 31.05.12. 18:19

"Zato što svijet uvijek ide naprijed - stalna na tom svijetu samo mijena jest!",

Pa nisam baš siguran kak je napredak u svijetskoj povijesti, kulturi, civilizaciji i zdravstvu zamjeniti žensku vaginu muškim šupkom.
Stvarno nisam baš siguran kak je to veliki napredak.
Možda prema Sodomi i Gomori.


registracija
6/1/12

UnDeR, 31.05.12. 18:51

Dosta liberalnog fašizma!!!!


registracija
3/3/11

bljesak4, 01.06.12. 00:43

Zauzmimo !!
Agresivna su to bića, ona bi se tukla,
nametala se,
njihova istina je njima jedina istina.
i žele je na sve načine namatnuti svima.

Neće biti dobro,
nevjera na zemlji nagomilala se
i daje svoje nevjerničke plodove.
transparetna bučna drska homosekualnost
jedan je od tih plodova !

Kako ja razumijevam, živimo u vremenu kazne.!


registracija
7/3/11

medjimurec, 01.06.12. 08:35

Nije mi nakraj pameti osudjivat nekog zbog sexualnih sklonosti ali ... ? Sta trazite na cestama , trgovima to je ipak privatna stvar ili?


registracija
1/3/11

Laudate, 01.06.12. 08:56

Prvo nam je prije 20 tak godina ušao u javnu sferu preko malih ekrana.
Sada su nam novine prepune golotinje, a nerijetko je svima u kući neugodno i djeci i roditeljima kada se pojave scene seksanja.

Sada slijedi faza da nam na ulice, a poslije i domove mora ući homo-sex.

I sve tako.....dok ne bude sveopći kupleraj.
I kolo je zatvoreno.... vraćamo se na antički Rim......i završićemo kao i oni ......u rasuslu društva..... i lak plijen za neke koji imaju čvrstu društvenu organizaciju.......npr Arapa i drugih islamista.


registracija
24/7/11

mrvek, 01.06.12. 10:45

Završit ćemo kao Rim samo zbog retarda iz KRADEZEA.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika