08.06.2012. / 15:42

Autor: Hina

'Split Pride neće naštetiti turizmu'

Ministarstvo poduzetništva i obrta (MINPO) priopćilo je danas kako je sutrašnji Split Pride odraz temeljnih ljudskih prava i prava na organizirano okupljanje, odnosno dio europskih vrijednosti i normalni dio demokracije te uobičajena pojava u svim europskim zemljama.

Split Pride neće naštetiti poduzetnicimaSplit Pride neće naštetiti poduzetnicimaMinistarstvo poduzetništva i obrta (MINPO) priopćilo je danas kako je sutrašnji Split Pride odraz temeljnih ljudskih prava i prava na organizirano okupljanje, odnosno dio europskih vrijednosti i normalni dio demokracije te uobičajena pojava u svim europskim zemljama.

Ministarstvo se očitovalo u povodu zahtjeva što su ga "Građanska incijativa Split" i dio obrtnika Grada Splita, čiji se ugostiteljski objekti nalaze na splitskoj Rivi, uputili ministru Gordanu Marasu za uskraćivanjem suglasnosti održavanju Split Pridea.

"Hrvatska Vlada nastoji širiti prostor slobode gdje god se ne vrijeđa druge, te njihova prava i slobode", navodi se u priopćenju i dodaje kako hrvatski turizam neće imati nikakvih šteta od okupljanja te da neće biti ni šteta za poslovanje splitskih poduzetnika i obrtnika.

Ministarstvo smatra kako bi zabrana okupljanja uvelike naštetila ovogodišnjoj turističkoj sezoni.

Ocjenivši kako su "slike prošlogodišnjeg događaja sa splitske Rive naštetile slici Hrvatske u Europi i svijetu", Ministarstvo ističe kako je uvjereno da će ovogodišnje okupljanje proći bez izgreda i u proeuropskom i tolerantnom ozračju.

Također poziva sve one koji misle drukčije, da pokažu minimum građanske pristojnosti, da poštuju prava drugih na javni prosvjed, na javno okupljanje te se suzdrže od grubosti i nasilja jer, kako ističe, hrvatski građani imaju pravo javno se izražavati i to treba poštivati.

Dodaje kako se zalaže za afirmativne stavove, poštivanje drugih te uvažavanje temeljnih ljudskih i građanskih prava.

"Uvjereni smo da će ovogodišnji "Gay Pride" u Splitu proteći u mirnom i tolerantnom ozračju, te poslati Europi i svijetu sliku Hrvatske kao slobodne, demokratske i civilizirane zemlje, a Splita kao otvorenog, modernog i jednog od najljepših gradova Mediterana", stoji u priopćenju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
8/6/12

Bukefal, 08.06.12. 16:13

Stvarno nemam nista protiv ljudi koji se smetaju za drugacije i razumem njihovu potrebu da se javno eksponiraju samo me smeta nastup pojedinih javnih licnosti a pogotovo politicara koji kao brinu se o njihovim pravima.
Isti ti kad odu kuci pcuju na sav glas ,,pedere,, i ostale i pravdaju se da to mora da cine radi europe.
Odvratno.
Zivo me interesuje sta bi rekloi kad bi dosli kuci i njihov sin kaze ja sam gej, a ovamo prodaju maglu o ljudskim pravima, imaju toliko neopran ves da su potrupani preko glave.
A i drugo hocu da kazem ako vec 99 procenata u zemlji kazu da to nije dobro to jest da je iskvareno zasto ne budu posteni pa da kazu ne slazemo se sa tim pogledom koji preferira europa, ne uskaracujemo njihova prava ali i ne mora da se setaju golim guzovima i ponasaju se skaradno na toj manifestaciji jer bez ogleda kojoj skupini pripadas ipak je neukusno ici u koloni i pokazivati doslovno sta radis sa svojim partnerom ili partnerkom
Hvala.


registracija
1/3/11

Laudate, 08.06.12. 17:08

Našteti turizmu.
Neće turizmu, ali hoće javnom moralu.

Ako se i druga strana (građani) budu ponašali provokativno tada imamo štetu na kvadrat.


registracija
1/3/11

Laudate, 08.06.12. 17:20

Ove parade su infatilne.
Bizarna holivudska banalizacija svetog prostora dvije bliske osobe koji pripada samo njima.


registracija
1/3/11

Laudate, 08.06.12. 17:21

"svetog prostora intime"


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika