08.06.2012. / 17:12

Autor: Hina

Suđenje Čačiću zbog nesreće u Mađarskoj nastavlja se 21. lipnja

Treće ročište prvom potpredsjedniku Vlade i ministru gospodarstva Radimiru Čačiću zbog izazivanja prometne nesreće s dvije poginule osobe u Mađarskoj 2010. bit će održano 21. lipnja na Županijskom sudu u Kapošvaru, doznaje se od Čačićeve glasnogovornice Ankice Mamić.

Radimir ČačićRadimir ČačićTreće ročište prvom potpredsjedniku Vlade i ministru gospodarstva Radimiru Čačiću zbog izazivanja prometne nesreće s dvije poginule osobe u Mađarskoj 2010. bit će održano 21. lipnja na Županijskom sudu u Kapošvaru, doznaje se od Čačićeve glasnogovornice Ankice Mamić.

Suđenje je bilo odgođeno u travnju jer je prema Čačićevim riječima s više sudske instance zatražena provjera njegova diplomatskog i službenog statusa.

Mađarsko ministarstvo pravosuđa nedavno se, na zahtjev lokalnog suda, očitovalo da Radimir Čačić nije izuzet od kaznene odgovornosti.

Čačić je ranije izvijestio da on osobno nije tražio nikakvu zaštitu imunitetom u sudskom procesu koji se protiv njega vodi u Mađarskoj, te kako želi da sudski proces "odradi" kao bilo koji drugi građanin.

Čačić je u siječnju 2010. na autocesti Nagykanisza – Budimpešta svojim chryslerom 300C naletio na škodu fabiju koju je vozila Katalin Liptak. Od posljedica nesreće smrtno su stradali njezina 81-godišnja majka Imrene Antal i 60-godišnji suprug Gyorgy Liptak. Nesreću je u škodi preživjela i Zoltanne Hitter. Čačić je u obrani rekao da nije vozio prebrzo, ali da je neposredno prije udara na cesti uletio u oblak magle.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
4/7/09

Zvijezda, 08.06.12. 17:17

Koliko je do sada prometnih nesreca sa fatalitetima uzrokovao prvi Podpredsjednik???!!!


registracija
4/7/09

Zvijezda, 08.06.12. 17:19

Malo je simptomamticno da mu se uvijek stvori magla pred ocima kad uzrokuje nesrece, premda vrlo vjesto zamagljuje "hrvatske Ovcice" iliti "stoku sitnog zuba"......


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika