13.06.2012. / 12:06

Autor: Totalsport

Perišić: Ako zadržimo razinu kao protiv Irske, sve je moguće

- Bio mi je san zaigrati za Hrvatsku i ovo je bila moja prva utakmica na tako velikom natjecanju

Ivan Perišić (Reuters)Ivan Perišić (Reuters)Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić iznio je za službenu stranicu UEFA-e dojmove o svom premijernom nastupu na Euru.

Upravo je Perišić bio jedan od najboljih pojedinaca "vatrenih" u sjajnoj 3-1 pobjedi nad Irskom u 1. kolu skupine C. Bio je konstantna prijetnja po irskog vratara Shaya Givena, nekoliko je puta sjajno iskušavao njegove reflekse dalekometnim udarcima, a asistirao je Mariju Mandžukiću za treći gol Hrvatske na susretu.

- Mogao sam i sam zabiti. Imao sam dva udarca. Prvi udarac mi je dobro obranjen, a iz drugog sam zaista mislio da ću zabiti, ali moj udarac nije bio dobar - rekao je Perišić, strijelac sedam bundesligaških golova iz prošle sezone koji još čeka premijerni gol u dresu "vatrenih".

- Bio mi je san zaigrati za Hrvatsku i ovo je bila moja prva utakmica na tako velikom natjecanju. Imao sam ekstra motivaciju jer u posljednjih nekoliko utakmica za Hrvatsku nisam pokazao što zaista mogu. I dalje mi treba vremena da se prilagodim ovoj momčadi i nadam se da će se moja igra popraviti u nadolazećim utakmicama.

Komentirao je Perišić i Bilićevu odluku da protiv Irske Rakitića postavi na suprotni desni bok, ispred Darija Srne, a njemu da priliku na lijevoj strani.

- Tijekom priprema za Euro, mijenjali smo našu taktiku i igrače i trener je izabrao ovaj sistem. Pogodio je i možemo biti sretni što je tako izabrao. To je Hrvatska koju naši navijači žele vidjeti. Ako zadržimo ovu razinu naše igre, možemo napraviti nešto dobro, ali ako to ne napravimo, nećemo imati puno šanse protiv Italije i Španjolske. Moramo zadržati istu motivaciju i momčadski duh kao protiv Irske i sve će biti moguće.

Vezane vijesti

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Hrvatski 32-godišnji nogometaš Wolfsburga Ivica Olić otvorio je dušu novinaru Tobiasu Altschäfflu u razgovoru za njemački tjednik Sport Bild.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika