14.06.2012. / 15:26

Autor: Hina

Vlada ne odustaje od Čačića i Linića u Nadzornom odboru Ine

Vlada je na današnjoj sjednici odlučila da će je na sjednici Glavne skupštine Ine predstavljati predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović, te još jednom poručila da ne odustaje od imenovanja Radimira Čačića i Slavka Linića u Nadzorni odbor (NO) Ine.

Slavko Linić i Radimir ČačićSlavko Linić i Radimir ČačićVlada je na današnjoj sjednici odlučila da će je na sjednici Glavne skupštine Ine predstavljati predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović, te još jednom poručila da ne odustaje od imenovanja Radimira Čačića i Slavka Linića u Nadzorni odbor (NO) Ine.

Budući da Hrvatska u Ini ima oko 45-postotni vlasnički udio, Vlada neće odustati od toga da kroz izravno prisustvo i članstvo ministara u NO-u bude informirana o tome što se događa u korporaciji i koji su njezini planovi, istaknuo je premijer Zoran Milanović.

Ponovivši kako ministri u drugim slučajevima neće biti članovi nadzornih odbora, Milanović je odbacio sumnje o mogućem sukobu interesa, jer "članovi NO-a koji predstavljaju manjinskog vlasnika ne mogu ništa učiniti u smislu sukoba interesa".

Podsjetio je kako je i MOL sklon takvom rješenju, jer očito razmišlja o interesima kompanije i njezinoj zaradi i dobiti.

Tu je i mađarska Vlada koja je odnedavno 25-postotni vlasnik MOL-a, a zainteresirana je ne samo za uspješno poslovanje MOL-a nego i energetske koridore koji vode kroz Hrvatsku, posebice koridor za ukapljeni plin Rijeka - Zagreb - Budimpešta, naglasio je premijer.

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić naglasio je kako ova Vlada, za razliku od prethodne koja je povukla svoj dio Inine dobiti u državni proračun, ostavlja Ini dobit od oko dvije milijarde kuna za pokretanje investicijskog ciklusa.

Nekoliko dana nakon što je na telefonskoj sjednici izdala jamstvo kanadskom naručitelju u iznosu od dva milijuna eura za brod koji se gradi u brodogradilištu Kraljevica, Vlada je danas slično jamstvo od tri milijuna eura izdala i u korist nizozemskog kupca Pegasus B. V.

Čačić je napomenuo kako se time omogućuje završetak dvaju brodova koje gradi kraljevički škver, koji je Vlada nedavno poslala u stečaj.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika