19.06.2012. / 08:56

Autor: Hina

Jedan od sedam Amerikanaca bez zdravstvene zaštite

Blizu jedan od sedam Amerikanaca ili 15,1 posto američke populacije bilo je bez zdravstvene zaštite u 2011. godini, pokazuje istraživanje nadležne službe javnoga zdravstva objavljeno u utorak.

IlustracijaIlustracijaBlizu jedan od sedam Amerikanaca ili 15,1 posto američke populacije bilo je bez zdravstvene zaštite u 2011. godini, pokazuje istraživanje nadležne službe javnoga zdravstva objavljeno u utorak.

Nekih 46,3 milijuna osoba (15,1 posto) nije bilo osigurano u trenutku kada su bili ispitivani, 58,7 milijuna (19,2 posto) nije bilo osigurano godinu dana prije ispitivanja i 34,2 posto (11,2 posto) nije bilo osigurano duže od jedne godine, pokazalo je ispitivanje Centra za kontrolu bolesti.

Ispitivanje je objavljeno istodobno dok se čeka odluka Vrhovnog suda, najviše sudske instance u zemlji, o reformi američkog predsjednika Baracka Obame o obveznom zdravstvenom osiguranju.

Nekih 7 posto djece mlađe od 18 godina nije bilo osigurano u trenutku ispitivanja, jednako kao i 27,9 posto onih između 19 i 25 godina starosti, što je 8,4 milijuna osoba, navodi se u studiji.

Velik broj osoba iz svih dobnih skupina nije imao osiguranje prošlu godinu, pokazalo je izvješće, a osobito su pogođene siromašne skupine (40 posto njih je bez osiguranja), Hispanoamerikanci, oni bez visokog obrazovanja i nezaposleni.

Objavljene brojke predstavljaju nacionalne projekcije koje se temelje na ispitivanjima provedenim u 32 od 50 američkih država.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika