24.06.2012. / 12:12

Autor: Hina

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolsku u polufinalu očekuje susjed Portugal, a Del Bosque smatra kako će Cristiano Ronaldo i društvo biti u prednosti. "Portugal će imati dva dana odmora više što je vrlo važno u ovoj fazi natjecanja.

Vicente Del BosqueVicente Del BosquePremda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque bio je oduševljen plasmanom 'furije' u polufinale EP-a.

"Rezultat 2:0 je realan i pošten. Cijeli susret smo kontrolirali igru i zasluženo smo u polufinalu," kazao je Del Bosque pohvalivši dvostrukog strijelca Xabia Alonsa. "Xabi je odigrao odličnu utakmicu. Sjajno se pridodaje u napadu što je večeras i pokazao."

Španjolski strateg je utakmicu protiv 'tricolora' otvori bez klasničnog napadača i premda je njegova taktička postava doživjela kritike, izbornik aktualnih svjetskih i europskih prvaka brani svoj 'izum'.

"S više igrača u vezi dobili smo veći posjed lopte, a kroz dominaciju u igri stvorili smo i nekoliko prilika, te postigli prvi pogodak," pojasnio je španjolski strateg.

Španjolsku u polufinalu očekuje susjed Portugal, a Del Bosque smatra kako će Cristiano Ronaldo i društvo biti u prednosti. "Portugal će imati dva dana odmora više što je vrlo važno u ovoj fazi natjecanja."

Dvostruki strijelac u španjolskoj pobjedi Xabi Alonso odigrao je protiv Francuske 100-tu utakmicu u dresu 'furije' i stigao do brojke od 15 pogodaka u dresu nacionalne vrste. "Znali smo kako će biti teško, no kontrolirali smo utakmicu. Nakon što smo postigli prvi gol Francuska se morala otvoriti što nam je malo olakšalo igru," smatra veznjak Real Madrida.

Francuski izbornik Laurent Blanc smatra kako je primljeni gol pokvario sve njihove planove.

"Naš cilj je bio odigrati 0:0 u prvom poluvremenu, a potom u nastavku pokušati iznenaditi Španjolce. No, prerano smo primili pogodak i to nas je malo izbacilo iz takta," kazao je Blanc te dodao: "Moramo biti realni, Španjolska je bolja ekipa i to je dokazala."

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 24.06.12. 13:12

Nije vrijedno komentara! Dabogda postali prvaci Europe!


registracija
23/8/09

xaron, 24.06.12. 15:36

Stvorili smo vise šansi protiv Španjolaca nego Francuzi, ali nismo imali sreće.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika