28.06.2012. / 13:16

Autor: Hina

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i kosovske policije na graničnom prijelazu Merdare na jugu Srbije prema Kosovu.

Ponovno sukobi na KosovuPonovno sukobi na KosovuViše od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i kosovske policije na graničnom prijelazu Merdare na jugu Srbije prema Kosovu.

Do sukoba je, kako izvješćuju beogradski i prištinski mediji, došlo rano jutros, kad skupini srbijanskih građana, koji su autobusom pošli ka kosovskom mjestu Gazimestanu kako bi obilježili srbijanski vjerski blagdan Vidovdan, nije dopušten ulazak na Kosovo.

Do izgreda je, kako prenose mediji u Beogradu, došlo nakon što ih je na Merdaru zaustavila kosovska policija i pokušala vratiti natrag, pri čemu su korišteni suzavac i gumeni meci, a ozlijeđeno je oko 20 civila.

Kosovski mediji na albanskom jeziku izvješćuju kako je kosovska policija blokirala prolaz skupini poznatoj kao ''Delije'' (navijači srbijanskog kluba Crvena Zvezda) te da je većina policajaca ozlijeđena kamenjem koje je ta skupina bacala na policiju.

Dodaje se kako su, prema prvim informacijama, ozlijeđena 24 pripadnika kosovske policije, te da su se tijekom sukoba čuli i pucnji iz vatrenog oružja.

Pretpostavlja se da je skupina iz Srbije, koja se sukobila s policijom, bila krenula na Gazimestan radi obilježavanja 623. godišnjice Kosovske bitke, održane 28. lipnja 1389. godine.

Vezane vijesti

Šest godina za ratni zločin nije prirodno

Šest godina za ratni zločin nije prirodno

Članovi obitelji poginulih iz Lovasa i predstavnici lokalnih vlasti u Lovasu, koji su u utorak u Beogradu nazočili izricanju presude četrnaestorici… Više

Komentari

registracija
20/8/10

McCoy, 28.06.12. 14:56

Samo sto nisu bili gumeni meci nego je policija pucala bojevom municijom.


registracija
9/1/08

caballero, 28.06.12. 21:45

Slucajno ili namjerno presucujete vijest da je u Pristini bacen Molotovljev koktel na autobus pun djece 6-14 godina. 16 je ranjeno, od toga dvoje teze.

Toliko o vama u nacionalu, za Sipce drugo nismo ni ocekivali.


registracija
12/12/10

Klarens, 28.06.12. 23:13

Tropapkari
..................................
Mi znamo tko ste i shto ste
.................................
Nemamo nikakve zhelje
...............................
Slushati vashe baljezganje
...............................
Vratite se u svoje krdo


registracija
9/2/12

bobance, 28.06.12. 23:42

Pusi ga katolko smrdljivi.


registracija
9/2/12

bobance, 28.06.12. 23:42

Pusi ga katolko smrdljivi.


registracija
22/6/10

Konstantinos, 29.06.12. 10:35

McCoy, a ti si kao bio tamo pa to osobno provjerio, ma daj molim te skini se.
U ostalom, otkuda "Delijama" kamenje, osim ako ga nisu u napred pripremili za okrsaj sa policijom? Oni su znaci dosli su da provociraju! Vidim ja da ce zapad dozvoliti Kosovu jednu novu "Oluju", da uvedu red i mir od ovog probisvjeta i kriminalaca koji super uzivaju i zaraduju na racun neinformiranih ljudi. A kad se to desi bit ce dreke, vike i kuknjave po obicaju, onda ce opet citav svijet biti kriv, US, EU, NATO Hrvati, Crnogorci i tako redom...! I u istalom Delije su i onako dosle provocirati, da su dosli s namjerom da daju pocast palima u kosovskoj bitci, ne bi bilo problema, a ovako, dobro su i prosli!


registracija
24/7/11

mrvek, 29.06.12. 15:23

Opet su srbi popušili. Ako ništa drugo bar su doslijedni porazima i pušenju kurca od svakoga.


registracija
20/8/10

McCoy, 29.06.12. 16:04

@Konstantinos

Kada je neko operisan zbog metka u blizini kicme a jos jedan zbog prostrelne rane onda se ne govori o gumenim mecima vec o onim drugim. A o onom bacanju molotovljevih koktela na decu necu ni da govorim, toliko o junastvu siptara. A i tvom i ove mrvice koji ne vadi k... iz usta u svim svojim komentarima, kad vec moram tako da se izrazim.
Svaka budala zna da se nikad ne objavljuje samo vest iz jednog izvora vec da treba pregledati vise sajtova i procitati vise agencijskih vesti. Ti a ni novinar Hine koji je preneo vest ocigledno niste ni na tom nivou.
A sto se tice "Oluje" samo napred, ostalo vam je (bar vama dvojici) jos malo vremena da zivite od iluzija i uspomena, ocigledno da vam jos niko nije rekao da je rat odavno zavrsen i da je vreme za vracanje kredita doslo.
Za tvoju informaciju, Delije su navijaci Zvezde, a u tuci su ucestvovali navijaci Partizana, ti cak ni vest nisi procitao dalje od naslova. Jadnice....


registracija
20/8/10

McCoy, 29.06.12. 16:27

Ocigledno ni novinar nije procitao vest do kraja. Evo ti link pa procitaj samo uvod.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/330552/Sukob-srpskih-navijaca-i-kosovske-policije-na-Merdaru-20-ranjenih


registracija
22/6/10

Konstantinos, 29.06.12. 17:20

Tko ce o cemu a McCoy ce o ispraznoj formi, a da o sustini i sadrzaju ne kaze nista! Nije u opce vazno da li su bili navijaci Partizana ili Zvezde, dole im nije bilo mjesto jer su isli PROVOCIRATI! Pa za koga su isli navijati? Na obiljezavanju spomendana, gdje, na stadionu ili Gazimestanu? Koja notorna glupost! I ti kao vjerujes u ove budalastine i onu jeftinu patetiku o napadnutoj "nejaci"?
Tko god je otisao tamo da provocira, otisao je po batine! Sasvim zasluzeno! A kosovskoj policiji sve cestitke na nacin kako rijesava problem ove razularene "navijacke" rulje koja sada, ojacana Dacicevim imenovanjem valjda misli vratiti 90-te u Srbiji! O tempora o mores! I ti sve ovo podrzavas i vjerujes u bezgresnost i nevinost "mirnih" hodocasnika preobucenih u razularene "navijace". Buuuuaaahahah...


registracija
20/8/10

McCoy, 30.06.12. 07:06

O kojim ti to navijacima pricas, jel o onima zbog kojih HNS placa kazne nakon blamaze u Evropi? Ili o one dve sto su sirile bratstvo i jedinstvo i jos kojesta pred kamerama?
Samo mi ti nemoj pricati o sustini, gledam je u Hrvatskoj vec neko vreme. Da neko kamenuje autobus u kome se nalaze deca iz Hrvatske i baca na njega zapaljene flase sa benzinom, cuo bi se urlik do neba sa ovih stranica. No posto su u pitanju deca iz Srbije onda je to nevazno, jel da? Bas si pun evropskih vrednosti, nema sta, pravi kandidat za EU. Od onih divljaka sa Kosova se to moglo i ocekivati, ali covek bi pomislio da u Hrvatskoj zive i neki drugaciji ljudi. Treba da te bude sramota ako imas i trunku ljudskosti u sebi - u sta sumnjam.
A sto se tice pohvale kosovskoj policiji, dabogda ti zakucali na vrata jednog dana.


registracija
22/4/12

nesolipamet, 30.06.12. 15:47

Politika za mene ne važi,smrt fašizmu,pa i čiči Draži.


registracija
30/12/08

csiki, 01.07.12. 10:03

McCoy iako sam po narodnosti potpuno neutralan dajem punu podrsku Vama i sramota od nekih koji ne usudjuju napad na decu nego jos podrzavaju. Nije cudo jer oni su ponosni sto imaju podpredsednika ubicu a o njihovom pravosudju da ne pricamo. Oni dele odlikovanje za ubice dece zena to je stvarno herojstvo ala RH. Srecom nisu svi takvih


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika