Objavljeno u Nacionalu br. 381, 2003-03-05

Autor: Sandra Milković

AKCIJA 'TOP STIPENDIJA ZA TOP STUDENTE'

Redakcija Nacionala zatrpana prijavama za Top stipendiju

Najambiciozniji projekt stipendiranja vrhunskih studenata u Hrvatskoj u suradnji VIPneta, Erste&Steiermarkische banke, Inom, Ingrom i Podravkom ponovno je privukao hrvatsku studentsku elitu, a već samo pojavljivanje u natječaju mnogim je vrhunskim tvrtkama preporuka od neprocjenjive vrijednosti

Stipendija koja rješava sve probleme

Za akciju “Top stipendija za top studente”, koja već drugu godinu zaredom ima status najambicioznijeg projekta stipendiranja vrhunskih studenata u Hrvatskoj, ne jenjava interes. Redakcija je zatrpana pozivima studenata i njihovih roditelja iz cijele Hrvatske. Ovu akciju pokrenuo je Nacional u suradnji s VIPnetom, Inom, Erste & Steiermarkische bankom, Ingrom i Podravkom – sve odreda poduzećima koja svoj izniman uspjeh u prvom redu baziraju na obrazovanim i sposobnim djelatnicima. Takav interes za akciju i njezin status u potpunosti su opravdani jer će 25 vrhunskih studenata dobiti po 40.000 kuna, a ostali prijavljeni i ponude za posao jer studente selektirane u ovoj akciji redovito zamjećuju najbolje hrvatske kompanije i poduzeća. Većina prijavljenih na Nacionalov natječaj čini hrvatsku studentsku elitu, što je, samo po sebi, preporuka neprocjenjive vrijednosti.

Kolika je važnost ove stipendije za život jednog studenta, ali i za njegovo društveno okruženje pokazuje i priča prošlogodišnjeg Top studenta Josipa Jularića. Iako je odličan student, stipendiju je osvojio putem glasovanja osvojivši premoćnih 1920 glasova. Jularić je student 3. godine Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Kad nije na fakultetu, onda je u atletskom klubu “Zrinjevac”; čak je devet puta bio prvak Hrvatske u trčanju na 400 metara. Nije potrebno objašnjavati koliko je teško biti istodobno odličan student i vrhunski sportaš. Koliko mu je osvojena stipendija pomogla u proteklih godinu dana Jularić nam je ispričao u redakciji kamo je stigao ravno sa skijanja u Italiji: “Stipendija mi je neizrecivo olakšala studij i bavljenje sportom jer oboje zahtijevaju ulaganje ne samo u opremu, koja je strahovito skupa, nego i u stjecanje nužnih vještina poput skijanja, jedrenja, planinarenja, što se također plaća. Do prošle godine to su mi financirali roditelji, a onda je otac ostao bez posla. Moja sestra također studira, a dva studenta u kući zahtijevaju velike izdatke koje bi moja obitelj teško izdržala da nisam osvojio stipendiju. Drago mi je što sam rasteretio roditelje. Osim što sam se financijski odvojio od njih, sudjelovao sam u otplati nekih kredita a čak sam uspio nešto i uštedjeti.”

Josip Jularić još se sjeća koliko mu je bilo teško prijaviti se na Nacionalov natječaj jer je bio uvjeren da takvu stipendiju “dobivaju drugi”. “Naposljetku me mama nagovorila da se prijavim. S nevjericom sam gledao sve veći broj odličnih studenata koji su se prijavljivali. A onda je uslijedilo razdoblje glasovanja. Nacional se kupovao na veliko! Svi članovi moje obitelji i svi majčini kolege s posla s nestrpljenjem su čekali utorak kad izlazi novi Nacional kako bi vidjeli na koje sam se mjesto plasirao. A konkurencija je bila oštra. Na kraju je sve završeno velikim tulumom. Poručio bih svim studentima da se obvezno prijave jer sve je moguće, pogotovo ove godine, kad je mogućnost osvajanja stipendije putem glasovanja predviđeno za čak petero studenata”, rekao je Jularić.

RADIO POSTAJE KOJE POTPOMAŽU AKCIJU ‘TOP STIPENDIJA ZA TOP STUDENTE’:
Otvoreni radio, Radio Dalmacija – Split, Radio 057-Zadar, Zagrebački radio, Radio 101, Narodni radio, Megamix Hvar, Radio Koprivnica, Radio Maestral, Radio Korčula, Radio Samobor, Radio 1, Radio Vis, Radio Val – Vela Luka, Radio Sisak, Radio Rijeka, Radio Split, Radio Varaždin, Radio Brod, Gradski radio Osijek, Radio Cibona, Radio Knin, Radio Zelina, Radio Donat fm, Radio Slatina, Radio Samobor, Hrvatski radio Otočac, Radio Novska

Pravila za sudjelovanje u natječaju ‘Top stipendija za top studente’
Svaki kandidat koji želi sudjelovati u natječaju mora imati status redovitog ili izvanrednog studenta jednog od hrvatskih sveučilišta.
Svaki prijavljeni student je najkasnije do 28. ožujka 2003. dužan priložiti sljedeće: – natječajni kupon koji izlazi u tjedniku Nacional od 4. veljače 2003. do 25. ožujka 2003. – prijavu za dodjelu “TOP stipendija za TOP studente” koja se može pronaći na Internet siteu www.nacional.hr ili dobiti u referadi matičnog fakulteta, a koja sadrži podatke o studentu, studiju i tijeku studija – prijepis ocjena sa svih godina studija ovjeren u studentskoj referadi – kratku biografiju – fotografiju.
Sve informacije o eventualnom sudjelovanju u nekim projektima, pisanim radovima koji su mu objavljeni (stručni radovi, članci, pjesme, knjige), kao i nagradama koje su eventualno već osvojili na područjima uz koja namjeravaju vezati svoju poslovnu budućnost ovjerene kod odgovarajućih institucija također su dobrodošle i koristit će se prilikom odabira.
Prijave se šalju na adresu: Tjednik Nacional – ‘Top stipendija za top studente’, Vlaška 40, 10000 Zagreb.
Sve uvjete koje studenti moraju zadovoljavati kako bi se prijavili te popis dokumentacije i informacije o projektu potražite na stranicama tjednika Nacional www.nacional.hr ili u redakciji Nacionala, Vlaška 40, 10000 Zagreb, tel. 01/48 96 600, faks 01/48 14 394, e-mail: sandra.milkovic@nacional.hr

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika