Objavljeno u Nacionalu br. 426, 2004-01-13

Autor: Nacionalova redakcija

IZBOR NAJVEĆEG HRVATA

Tko su sretni dobitnici

Nacionalov žiri izvukao je kupone sretnih čitatelja

Kada je primila poziv iz Nacionalove redakcije, Nada Ekart u prvi mah nije u to povjerovala.Kada je primila poziv iz Nacionalove redakcije, Nada Ekart u prvi mah nije u to povjerovala.Nakon što je u Nacionalovoj anketi izabran najveći Hrvat svih vremena, izvučeni su i kuponi sa sretnim dobitnicima. Glavnu nagradu, odlazak u New York, osvojila je Nada Ekart, umirovljenica iz Zagreba. Kada je primila poziv iz Nacionalove redakcije, Nada Ekart u prvi mah nije u to povjerovala. “Gospođa koja me nazvala iz Vaših novina imala je isti glas kao i vjenčana kuma mojega sina, te sam prvo pomislila da se radi o šali”,rekla nam je sretna dobitnica.
“Bila sam uvjerena kako su šalu smisli moj sin Aleksandar i snaha Gordana”. Nada Ekart povjerovala je tek kada joj je, par dana nakon telefonskog poziva, iz Nacionala stigla pismena potvrda o osvojenoj nagradi. No, sin i snaha, znajući da nisu pripremili nikakvu provokaciju počeli su se pripremati za putovanje iz snova, koje im je Nada Ekart rado prepustila. “Gordani je vidjeti New York jedna od najvećih želja u životu, stoga sam ih oboje htjela usrećiti”, rekla je dobitnica te dodala:”Ja ću biti sretna tako što ću za to vrijeme paziti na unuke Ivanu i Matiju”.
Gordana i Aleksandar Ekart zaista se trebaju radovati posjeti “Gradu koji nikada ne spava”, jer će im aranžman iz Generalturista pružiti nezaboravne doživljaje. Naime, tijekom trodnevnog boravka spavati će u hotelu Pennsylvania, zatim ih očekuju vožnje brodom oko Manhattana, te razgledavanje grada iz helikoptera. Simboli New Yorka kao što su Harlem, Times Square, Peta Avenija, Soho, Katedrala Sv. Patricka, Rockfeller Center, Wall Street i drugi neće im više biti samo pojmovi koje pamte iz filmova. Osim toga, očekuje ih neizostavni posjet Kipu slobode, Empire State Buildingu i brojni drugi sadržaji.
Dobitnica Nada Ekart tvrdi da kupone uopće nije slala zbog nagradne igre već samo zato da bi vidjela poklapaju li se Hrvati koje smatra najvrjednijima s favoritima drugih ljudi. Vjerojatno je to bio pravi razlog sumnje u dobivenu nagradu, a možda ima nešto tome što nikada nije, kako sama tvrdi, ništa dobila u nagradnim igrama jer u njima nije ni sudjelovala. Poslala je svega pet kupona, ali je samo na jedan napisala ličnosti za koje smatra da su najvrjedniji. Ostale kupone po svojoj volji ispunili su njezin sin, snaha i dvoje unučadi. Nada Ekart se pohvalila kako redovito kupuje Nacional, te da svaki broj pročita od prve do zadnje stranice. Najinteresantnije su joj domaće i strane političke teme.
Tijekom razgovora dobitnica je u više navrata napomenula kako bi za nju najveća nagrada bila godišnja pretplata na Nacional, što je bila nagrada za četvrti, peti i šesti izvučeni kupon. Nakon kraćih konzultacija u redakciji Nacionalovoj odlučeno je vjernoj čitateljici tu želju i ispuniti. Ova je odluka vjerojatno donesena jer je Nada Ekart s velikim veseljem putovanje u New York prepustila sinu i snahi, a djelomično i zato jer je posjeduje pozamašnu kolekciju Nacionala. No, kako god bilo, Nada Ekart u tekućoj godini dobivati će njezin omiljeni tjednik besplatno.

Sretni dobitnici nagrada u akciji Nacionala Najznačajniji Hrvat

1. nagrada – putovanje u New York za dvije osobe
Dobitnik: Nada Ekart, Zagreb, Medulićeva 16

2. nagrada – knjiga Jasne Babić “Zagrebačka mafija”
Dobitnici: Zlatko Bakranin, Sarajevo, A. Šantića 3; Damir Jančić, Požega, Grgin dol 26; Anđelko Katanec, Zagreb, Kaptol 29

3. nagrada – godišnja pretplata na Nacional
Dobitnici: Katica Matutinović, Zagreb, Radnički dol 1; Mira Mesić, Kutina, Kneza Domagoja 2; Silvana Tomac, Zagreb, Remetinečka 77/c

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika