Objavljeno u Nacionalu br. 437, 2004-03-30

Autor: Andrej Arnerić

TOP STIPENDIJE

Prijave traju do 7. svibnja

Nakon prijavnog razdoblja uslijedit će predstavljanje svih kandidata na stranicama Nacionala, a zatim će Stipendijsko vijeće i čitatelji Nacionala imati zadatak odabrati one najbolje

"Financijski gledano Nacionalova stipendija je uvjerljivo najbolja. Bilo bi lijepo kada bih se mogao ponovo prijaviti, ali nažalost nema Top stipendije za Top postdiplomante"."Financijski gledano Nacionalova stipendija je uvjerljivo najbolja. Bilo bi lijepo kada bih se mogao ponovo prijaviti, ali nažalost nema Top stipendije za Top postdiplomante".Od prošlog tjedna studenti koji se žele natjecati za najprestižniju stipendiju u Hrvatskoj mogu poslati svoje prijave za “Top stipendiju za top studente”. I ovogodišnja pravila natječaja “Top stipendija za top studente” vrlo su jednostavna: tijekom prijavnog razdoblja koje traje do 7. svibnja Nacional će u svakom broju tiskati kupon za prijavu te informacije o prispjelim prijavama, što može biti korisno za one studente koji se nadaju da će svoju top stipendiju osvojiti glasovanjem čitatelja.

Osnovni uvjet za prijavu na natječaj “Top stipendija za top studente” je da kandidat ima status redovitog ili izvanrednog studenta dodiplomskog studija jednog od hrvatskih sveučilišta. Do 7. svibnja svaki kandidat mora priložiti sljedeće: kupon za prijavu koji će na stranicama Nacionala biti objavljivan tijekom čitavog prijavnog razdoblja, prijavu za dodjelu Top stipendija za top studente što se može pronaći na Internet adresi www.nacional.hr/topstipendije2004, prijepis ocjena sa svih godina studija ovjeren u studentskoj referadi, biografiju, fotografiju te sve dodatne informacije o sudjelovanju na projektima, akcijama, pismenim radovima (stručni radovi, članci, pjesme, knjige). Kandidati na natječaj mogu poslati i informacije o nagradama koje su eventualno već osvojili na područjima uz koja namjeravaju vezati svoju poslovnu budućnost ovjerene kod odgovarajućih institucija. Nakon prijavnog razdoblja uslijedit će predstavljanje svih kandidata na stranicama Nacionala, a zatim će Stipendijsko vijeće i čitatelji Nacionala imati zadatak odabrati one najbolje. Svečana dodjela stipendija u akciji “Top stipendija za top studente” održat će se tijekom lipnja u Zagrebu.

Utemeljitelju ove društveno korisne akcije tjedniku Nacional i VIPnetu, koji je partner akcije od samog početka, te INGRA-i, Podravki i INA-i, trima partnerima koji su se akciji priključili prošle godine, ove se godine pridružio i Diners. Partneri akcije svojim su sudjelovanjem iskazali visok stupanj osviještenosti o važnosti ulaganja kapitala u intelektualne resurse, o čemu su na svečanom predstavljanju ovogodišnjeg tijeka akcije govorili svi sudionici. Budući da su prošlih godina neki studenti imali teškoća s pravovremenim prikupljanjem svih materijala potrebnih za prijavu, ove godine poručujemo: požurite u studentsku referadu po ovjerene prijepise ocjena.

Emir Imamagić jedan je od dobitnika Nacionalove Top stipendije za 2003. godinu. Ovaj 24-godišnji student 4. godine računarstva pri FER-u osvojio je stipendiju u vrijednosti 40.000 kuna na temelju izvanrednog uspjeha tijekom studiranja. Osim impresivnog prosjeka ocjena od 5.0 kroz sve četiri godine, Imamagić je trostruki dobitnik priznanja “Josip Lončar”, a sudjelovao je i u Summer Campu tvrtke Ericsson na projektu Middleware Technologies.

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva obavlja posao demonstratora iz više kolegija, a u slobodno vrijeme programira računalne programe.

‘’Uz studij gridam, odnosno bavim se implementacijom globalne računalne infrastrukture. Glavna ideja grida je što efikasnije iskoristiti sva računala, upregnuti ih u pogon te ostvariti što veću snagu. Ukratko, bavim se razvijanjem softvera koji će omogućiti postojećim aplikacijama da po potrebi povuku i iskoriste svu snagu računala”, kaže Imamagić. Osim računala, Imamagića zanimaju i putovanja. Nedavno je posjetio Irsku, uskoro planira put u Amsterdam, a prošlog je ljeta boravio u Švicarskoj gdje je u ljetnoj školi na institutu CERN u Ženevi spojio svoje dvije ljubavi, putovanja i računala.

Trenutačno završava studij računarstva pri FER-u, nakon čega namjerava upisati postdiplomski studij. “Znastveni sam suradnik na SRCE-u, a kada diplomiram, dobit ću mjesto mladog istraživača. Tema magisterija ili doktorata za što se trebam još dogovoriti s mentorom bit će vezana za analizu ‘grid’ sustava i ‘cluster’ tehnologije. Čitav projekt započeo je ove godine i trebao bi potrajati još tri godine.”

Dobivena stipendija je mladome znanstvenom novaku u mnogo čemu pomogla. “Još od prije imam otvorenu stambenu štednju, ali od kada sam počeo dobivati Nacionalovu stipendiju uspio sam udvostručiti mjesečni ulog. Uz pomoć Nacionalove stipendije uspjet ću postići konačni iznos štednje do kraja ove godine. Iznos od 40.000 kuna doista mi je pomogao u životu. Osim stambene štednje, uspio sam financirati put u Irsku, kupiti notebook, a ostalo mi je dovoljno i za izlaske.”

Imamagić kao glavni razlog prijavljivanja za Nacionalovu top stipendiju ističe prednost Nacionalovih stipendija. ‘’Ne mogu reći da me je natjerala taština ili želja da budem među najboljim studentima. Financijski gledano Nacionalova stipendija je uvjerljivo najbolja. Bilo bi lijepo kada bih se mogao ponovo prijaviti, ali nažalost nema Top stipendije za Top postdiplomante’’, zaključio je Emir Imamagić.

Vezane vijesti

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović uručuio je u Predsjedničkim dvorima dobitnicima Top stipendije za top studente prve rate za akademsku godinu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika