Objavljeno u Nacionalu br. 438, 2004-04-06

Autor: Plamenko Cvitić

TOP STIPENDIJA ZA TOP STUDENTE 2004.

Čelnici splitskog sveučilišta na okruglom stolu

U sklopu Nacionalove akcije 'Top stipendija za top studente' u četvrtak je na Sveučilištu u Splitu održan okrugli stol 'Studenti i stipendije' na kojem se raspravljalo o konkretnim pitanjima vezanim uz ulaganje u mlade i perspektivne studente u Hrvatskoj

U konstruktivnoj raspravi aktivno su sudjelovali okupljeni predstavnici fakulteta Sveučilišta u Splitu i predstavnici medija.U konstruktivnoj raspravi aktivno su sudjelovali okupljeni predstavnici fakulteta Sveučilišta u Splitu i predstavnici medija.U sklopu akcije tjednika Nacional “Top stipendija za top studente” u četvrtak je na Sveučilištu u Splitu održan okrugli stol “Studenti i stipendije”. Sudionici okruglog stola bili su prof. dr. sc. Ivan Pavić, rektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Igor Zanchi, prorektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Slavko Šimundić, dekan Pravnog fakulteta, dvoje top studenata, Sagita Mirjam Sunara i Željko Baričević, zatim Silvestar Krka, član Gradskog poglavarstva zadužen za prosvjetu, tehničku kulturu i sport, te predsjednik Uprave NCL Media Grupe, Ivo Pukanić. Sudionici okruglog stola pokušali su odgovoriti na aktualna pitanja u Hrvatskoj vezana uz ulaganja u mlade i perspektivne studente. U konstruktivnoj raspravi aktivno su sudjelovali okupljeni predstavnici fakulteta Sveučilišta u Splitu i predstavnici medija. Interes i potreba za kvalitetnim stipendiranjem studenata je velik te je istaknuto da je stipendija koju osiguravaju tjednik Nacional i partneri najviša u Hrvatskoj. Primjer ulaganja novčanog kapitala hrvatskih tvrtki, u ovom slučaju VIPneta, INGRE, Podravke, INE, i Diners Cluba, u mlade i perspektivne hrvatske studente trebali bi slijediti i drugi kako bi se još većem broju naših izvrsnih studenata pomoglo da postanu stručnjaci te im se stvorila povoljnija situacija nakon studija da ostanu u Hrvatskoj. Ostankom tih ljudi osigurava se razvoj društva i ekonomska stabilnost države, zaključili su sudionici okruglog stola. Poruka sudionika okruglog stola je da se studenti prijavljuju na natječaj koji traje do 7. svibnja, nakon čega će se proglasiti ovogodišnji dobitnici najviših stipendija u Hrvatskoj. Sveučilište u Splitu bilo je suorganizator okruglog stola.

PRVI PRIJAVLJENI
Budući pravnik za EU
Danijel Stanković iz Slavonskog Broda prvi je prijavljeni student u ovogodišnjoj akciji Top stipendija za top studente. Godine 1999. upisao je Pravni fakultet u Zagrebu i danas je apsolvent koji se u budućnosti želi baviti zakonodavstvom Europske unije. Godine 2001. primio je dekanovu nagradu za trećeg najboljeg studenta na drugoj godini studija, a 2003. dobio je nagradu za najbolje napisan ispit iz izbornog predmeta “Osnove prava Europske unije”. Osim prava, Stanković je zaljubljenik u strane jezike: godinama je učio engleski, njemački i francuski, prošle godine upisao je tečaj japanskog, a trenutačno polazi i tečaj nizozemskog jezika.

Propozicije

Natječaj “Top stipendija za top studente” počinje 16. ožujka 2004., a studenti se mogu prijaviti najkasnije 7. svibnja 2004., nakon čega će Nacional objaviti popis svih kandidata koji su se prijavili na natječaj. Tjednik Nacional u prijavnom će razdoblju objavljivati podatke o broju pristiglih kandidata i najzanimljivije prijave. Dobitnike, njih 25, odabrat će stručna komisija i čitatelji Nacionala. Komisija će biti javno predstavljena u Nacionalu i izabrat će 20 studenata, dok će čitatelji izabrati pet dobitnika, i to putem glasačkih kupona. Nacional će objavljivati glasačke kupone putem kojih će se izabrati 5 dobitnika stipendije. – Čitatelji mogu svoj glas dati bilo kojem sudioniku natječaja. – Zadnji, glasački kupon bit će objavljen 2. lipnja 2004. – Glasački kuponi primat će se do 5. lipnja 2004. – Proglašenje dobitnika bit će potkraj lipnja 2004., nakon čega će Nacional objaviti imena dobitnika stipendija.

Pravila za sudjelovanje u natječaju “Top stipendija za top studente”

Svaki kandidat koji želi sudjelovati u natječaju mora imati status redovitog ili izvanrednog studenta jednog od hrvatskih sveučilišta. Svaki kandidat mora biti državljanin Republike Hrvatske. Svaki prijavljeni student dužan je najkasnije do 7. svibnja 2004. priložiti sljedeće: – natječajni kupon koji će izlaziti u tjedniku Nacional od 23. ožujka 2004., do 4. svibnja 2004. – prijavu za dodjelu “TOP stipendija za TOP studente” koju možete pronaći na www.nacional.hr i na referadi matičnog fakulteta – prijepis ocjena sa svih godina studija ovjeren u studentskoj referadi – kratku biografiju – fotografiju.
Sve informacije o eventualnom sudjelovanju u nekim projektima, pisanim objavljenim radovima (stručni radovi, članci, pjesme, knjige), kao i nagradama koje su eventualno već osvojili na područjima uz koja namjeravaju vezati svoju poslovnu budućnost, ovjerene kod odgovarajućih institucija, također su dobrodošle za odabir.
Prijave se šalju na adresu:
Tjednik Nacional – “Top stipendija za top studente”, Vlaška 40, 10 000 Zagreb
INFORMACIJE:
NACIONAL, Vlaška 40, 10 000
Marko Stojaković
Tel.: +385 (0)1 48 96 710
Fax.: +385 (0)1 48 96 777
http://www.nacional.hr
E-mail: topstipendija@nacional.hr

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika