03.12.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

PEKING

UKINUTA ZABRANA REKLAMIRANJA PREZERVATIVA

Kineska vlada donijela je odluku o ukidanju zabrane reklamiranja prezervativa. Odluka je donesena dan nakon što je i u Kini obilježen Svjetski dan borbe protiv AIDS-a. Odluka neće odmah stupiti na snagu, nego tek početkom sljedeće godine, kada se obave sve zakonske predradnje, te ukinu propisi koji su zabranjivali reklamiranje prezervativa. Tada će proizvođači prezervativa moći početi reklamirati svoje proizvode, ali će i državne zdravstvene službe moći provoditi efikasnu edukaciju o zaštiti od AIDS-a među najširim stanovništvom.
Kina je do sada zabranjivala reklamiranje prezervativa u skladu sa stidljivom prirodom kineskog društva po pitanju seksualnih tema.
Međunarodni stručnjaci za AIDS upozorili su kineske vlasti da će Kina doživjeti pravi epidemiju AIDS-a, ako hitno ne počne s preventivnim akcijama. Do kraja ovog desetljeća Kina bi mogla imati preko 10 milijuna zaraženih virusom AIDS-a, pa su vlasti najavile slanje oko milijun studenata u unutrašnjost Kine, kako bi obrazovali ljude o opasnosti od AIDS-a.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika