12.12.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

MEDELLIN

SPRIJEČEN ATENTAT NA PREDSJEDNIKA

Kolubijske snage sigurnosti u posljednji su trenutak spriječile atentat na predsjednika Alvara Uribea tijekom njegovog posjeta gradu Medellinu. Uribe je u gradu trebao održati govor, ali su službe sigurnosti ustanovile da je u kako su lijevi gerilci postavili bombu koju su željeli daljinski aktivirati, te njome ubiti predsjednika i ostale nazočne u dvorani.
Zbog toga je Uribeov govor otkazan, a on je hitno helikopterom prebačen u tamošnju vojarnu, stožer Četvrte brigade kolumbijske vojske. Tamo se sastao s novinarima, kojima je rekao kako je vrlo miran, da se zbog pokušaja bombaškog napada odviše ne uzbuđuje, jer je znao da će i on “biti cilj bezumlja koji vlada u zemlji”. Ovo je 12. pokušaj atentata na Uribea, koji je ove godine izabran za predsjednika nakon što je obećao da će najenergičnijim mjerama suzbijati gerilsku aktivnost u zemlji. Atentat je isplaniran istodobno s pokušajem lijevih gerilcaca, koji su pokušali destabilizirati stanje u glavnom gardu Bogotei. Tamo je u snažnoj eksploziji autobombe ozlijeđeno 60 osoba, dok su četiri druge bombe otkrivene i demontirane prije nego što su upotrijebljene. Ministrica obrane Martha Lucia Ramirez izjavila je da bi te bombe u gradu izazvale pokolj.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika