Objavljeno u Nacionalu br. 330, 2002-03-12

Autor: Berislav Jelinić

Bush-Baldwin

Alec Baldwin napao Busha

Hollywoodski glumac Alec Baldwin, poznat po liberalnim uvjerenjima, izjavio je u predavanju na sveučilištu Florida A&M američkog predsjednika Busha da je Bushov dolazak na vlast nakon nelegalnog izbornog postupka na Floridi u sklopu predsjedničkih izbora 2000. demokraciji SAD-a nanio veću štetu od terorističkih napada na New York i Washington 11. rujna. Dodao je da američki predsjednik sada može provoditi nedemokratske reforme jer iskorištava domoljubno raspoloženje Amerikanaca kako bi spriječio bilo kakve kritike na račun vlade, vjerujući da će to republikanskoj stranci pomoći na izborima za Kongres u jesen. Teroristički napad 11. rujna pomogao je Bushu i da se više ne govori ni o izbornoj prijevari 2000. koja je nanijela neizmjernu štetu američkoj diplomaciji.

Baldwinu su gromoglasno pljeskali. U publici su bili članovi liberalne udruge s Floride koji traže promjenu izbornog sustava u SAD-u. Američka vlast odlučila je, doduše, financirati reformu načina glasovanja na Floridi, ali su liberali nezadovoljni jer je republikanski guverner Floride, predsjednikov brat Jeb Bush, revidirao granice izbornih okruga u korist Republikanske stranke.

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika