Objavljeno u Nacionalu br. 332, 2002-03-26

Autor: Nacionalova redakcija

Gazeta

Castro pozvao Cartera

Bivši američki predsjednik Jimmy Carter prihvatio je poziv kubanskog vođe Fidela Castra da posjeti Kubu, ali ne zna kad će onamo moći otputovati jer mu za to treba odobrenje sadašnje vlade predsjednika Georgea W. Busha. Američkim je građanima formalno zabranjeno održavati kontakte s Castrovim režimom, čak im se preporučuje da ne putuju na Kubu, ali se te zabrane mnogi Amerikanci ne pridržavaju, posebno ne oni kubanskog podrijetla koji posjećuju rođake u bivšoj domovini. Carter je obznanio da on neće putovati ako mu to Bushova vlada zabrani, ali vjeruje da će dobiti prešutno odobrenje da putuje.
Carter je i dalje politički vrlo aktivan, posebno kad je zbližavanje američkih zemalja u pitanju. Pokrenuo program približavanja Castrova režima i zajednice Amerikanaca kubanskog podrijetla koji su mahom antikastrovski raspoloženi. Joe Garcia, predsjednik njihove udruge, rekao je da oni podržavaju Carterov put na Kubu samo bude li on Castru predao ultimatum da nakon 43 godine siđe s vlasti. Carter će biti prvi bivši američki predsjednik koji će posjetiti Kubu nakon što je Castro 1959. došao na vlast.

Vezane vijesti

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Svjetska i kubanska amaterska boksačka legenda Teofilo Stevenson, trostruki olimpijski pobjednik u teškoj kategoriji, umro je od srčanog udara u 60.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika