Objavljeno u Nacionalu br. 347, 2002-07-10

Autor: Nacionalova redakcija

BERLIN

Martina Navratilova kritizirala Busha

Martina NavratilovaMartina NavratilovaMartina Navratilova, jedna od najboljih svjetskih tenisačica svih vremena, koja je vrlo mlada iz Češke prebjegla u SAD, oštro je kritizirala stanje ljudskih prava i slobode govora u SAD-u. U komentaru za njemački Die Zeit za svoju je drugu domovinu napisala “ovdje je novac jedini kriterij”. U istom članku je ustvrdila da je “u SAD-u ograničena sloboda govora” i dodala: “Najapsurdnija je stvar u tome što sam ja u mladosti pobjegla iz jednog nepravednog sistema da bih ga zamijenila drugim, gdje se također ograničava sloboda mišljenja.”
Za takvo stanje optužila je sadašnjeg američkog predsjednika Georgea W. Busha i njegovu Republikansku stranku: “Republikanci u SAD-u manipuliraju javnim mnijenjem, a sva kontroverzna pitanja guraju pod stol. To je depresivno. Odluke se u SAD-u donose samo na temelju pitanja ‘koliko će mnogo novaca izaći iz toga’, a ne na temelju toga koliko zdravlje, moral i okoliš trpe od posljedica takvih odluka.”
Martina Navratilova, koja je osvojila 18 Grand Slam turnira, devet puta pobijedila na Wimbledonu, a i s 45 godine nastupa u parovima, katkad i pojedinačno, koja se javno deklarirala kao lezbijka, u članku je najavila da će nastaviti svoju borbu za homoseksualna prava.

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika