16.12.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

Slavni hollywoodski glumac Sean Penn, poznat po svojoj kritičnosti prema američkoj vladi, došao je u trodnevni posjet Iraku. Tamo je došao kako bi se na licu mjesta upoznao sa stanjem, te kako bi na temelju toga bolje razumio prirodu konflikta između SAD i Iraka. ‘’Uvjeren sam da rat između SAD i Iraka može biti izbjegnut, ali samo ako obje strane naprave napor u tom smjeru’’ rekao je Penn, dodavši kako “neće biti prolivena samo iračka krv, nego i krv američkih vojnika”. “Morao sam doći ovdje da vidim osmijeh, da osjetim ulicu, mirišem mirise, razgovaram s ljudima i sve to prenesem sa sobom svojoj kući. Ako će na mojim rukama biti krvi, ne želim da ta krv bude nevidljiva -izjavio je glumac.”
U Bagdad je došao u organizaciji Instituta za javnu preciznost, gdje rade politički analitičari, koji smatraju da je za donošenje političkih odluka nužno da američka javnost ima točne informacije o onome o čemu se odlučuje. Tokom posjeta Bagdadu Penn se sastao sa potpredsjednikom iračke vlade Tariqom Azizom, a posjetio je instalacije za pročišćavanje vode, te dječju bolnicu.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika