Objavljeno u Nacionalu br. 349, 2002-07-24

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

HRVATSKI TENISKI SAVEZ

, kojim predsjedava Slaven Letica, sociolog i povremeni novinski kolumnist, prije godinu dana je od Zagrebačkog velesajma uzeo dvoranu u kojoj je do tada poslovao Alplan tours, tvrtka Aladara Metzingera, HIP-ovog zastupnika u Skupštini Grada Zagreba. Ujedno, Letica je u ime HTS-a preuzeo i sve dotadašnje dugove – više od dva milijuna maraka, nadajući se da će svojom Teniskom akademijom privući sponzore i uspješno poslovati. No njegov ambiciozni plan, “Sportom protiv droge”, kao i niz drugih planiranih aktivnosti, izjalovio se, pa do danas Zagrebačkom velesajmu nije plaćena niti jedna lipa obveza i duga Hrvatskgo teniskog saveza.
Cijela je ova priča započela u listopadu 1996. godine kad su Metzinger i tadašnji direktor ZV-a Jurica Pavelić sklopili ugovor o iznajmljivanju velesajamskih paviljona 6 i 36, u kojima je poduzeće Alplan tours trebalo izgraditi desetak teniskih terena, igrališta za squash, teretanu i ugostiteljske objekte. Prema ugovoru, najamnina je u prvoj godini iznosila 90.000 DEM, a svakih sljedećih 12 mjeseci Metzinger je ZV-u morao plaćati 218.571 marku. Nakon dvije godine Alplan tours je prestao ispunjavati obveze, pa je u kolovozu 2001. godine dug Metzingerove tvrtke narastao na 2.724.556,89 kuna. Još prije toga, u svibnju 2000. godine, Hrvatska poštanska banka je Metzingeru dala 2.157.000 DEM kredita, ali ni jedna marka nije upotrijebljena za podmirivanje ogromnog duga ZV-u. A onda, skoro bez ikakvog normalnog razloga, Slaven Letica je kao predsjednik Hrvatskog teniskog saveza u kolovozu prošle godine potpisao ugovor kojim se obvezao Velesajmu vratiti cjelokupni Metzingerov dug plus kamate, ali i otplaćivati kredit HPB-u.
Međutim, prošlo je više od godine dana, a Letica i HTS nisu Velesajmu platili niti jedne lipe, kako svojih obveza, tako niti preuzetog duga.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika