Objavljeno u Nacionalu br. 352, 2002-08-13

Autor: Nacionalova redakcija

EUROPSKA UNIJA

SLUŽBENICIMA EU BESPLATNA VIAGRA

Priličan je skandal nastao kada je evropska štampa saznala da prema najnovijem kolektivnom ugovoru o zdravstvenim privilegijama službenika zaposlenih u organima Evropske unije oni dobivaju i – besplatnu viagru. Prema odredbama kolektivnog zdravstvenog osiguranja, što pokriva službenike Evropske unije u Bruxellesu, oni će imati pravo na šest besplatnih pilula lijeka protiv impotencije viagre na mjesec, dok će ostale plaćati po reduciranim cijenama. Da ne bi bilo zloupotrebe ove privilegije oni koji žele besplatnu viagru morat će imati liječničku potvrdu da im je ona potrebna jer imaju problema sa potencijom.
Ovo otkriće je izazvalo veliko zanimanje evropske štampe, ali novinari nisu uspjeli dobiti službeno objašnjenje ove odluke, jer je predstavnik za štampu evropske unije na godišnjem odmoru. U britanskim novinama već su se pojavili veseli komentari protivnika evropskih integracija koji tvrde kako je ovo novi dokaz neefikasnosti, nesposobnosti i slabe potencije evropskih birokrata, ali i njihovih povećanih privilegija, jer nije u privatnim kompanijama i u državnim službama zemalja članica Evropske unije uobičajeno da zdravstveno osiguranje pokriva i nabavku viagru. U Velikoj Britaniji, na primjer, 20 pilula trebaju i osiguranici platiti oko 250 funti.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika