Objavljeno u Nacionalu br. 366, 2002-11-20

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Kinezi kupuju 2000 aviona

Kina će u idućih 20 godina za potrebe svojeg zračnog prometa kupiti oko 2000 aviona, procijenili su nakon razgovora s kineskim stručnjacima za zračni promet vodeći ljudi američke tvornice aviona “Boeing”, koji su ovih dana u Kini gdje prisustvuju velikom avionskom sajmu u gradu Zhuhaiju. Kompanija “Boeing”, koja je Kini već prodala mnogo aviona, nada se da će uspjeti osvojiti najveći broj tih narudžbi, pa je predsjednik “Boeingova” odjela za Kinu Fred Howard ocijenio da će Kina – poslije Sjedinjenih Država – biti najveće tržište aviona za “Boeing” u sljedeća dva desetljeća.
U ovom trenutku u Kini leti 605 putničkih aviona, od toga su 392 proizvedena u “Boeingu”. U sljedećem razdoblju očekuje se godišnje povećanje opsega zračnog prometa u Kini za najmanje 7,5 posto, a pri takvom porastu Kina bi 2021. godine trebala u sastavu svojih zračnih kompanija imati oko 2300 aviona.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika