Objavljeno u Nacionalu br. 373, 2003-01-08

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Zbog jačanja privrede - više prometnih nesreća

Najpoznatiji Kubanac, Fidel CastroNajpoznatiji Kubanac, Fidel CastroKubanska vlada objavila je nove mnogo strože prometne propise, koji ovih dana stupaju na snagu, kojima želi zaustaviti neugodan porast prometnih nesreća i žrtava u tim nesrećama. Kubanskoj privredi u posljednje doba ide nešto bolje pa se to osjetilo i u općem životnom standardu i poslovanju državnih poduzeća, a rezultat toga je što se na kubanskim cestama povećao broj automobila. Dosad kubanske vlasti uopće nisu imale većih problema s prometnim prekršajima i nesrećama, jer je automobila bilo malo, velika većina Kubanaca vozila se biciklima, a tu nije moglo biti težih nesreća. No u posljednje vrijeme zabilježeno je više automobilskih nesreća pa ih se dnevno na cijeloj Kubi, koja ima 11 milijuna stanovnika, dogodi oko trideset, što bi za neku zapadnu zemlju iste veličine bio smiješno malen broj, ali u Kubi izaziva zabrinutost.

Zbog svega toga zabranjeno je pri vožnji automobilom razgovarati mobitelom te u automobilu svirati glasnu glazbu, jer to, po mišljenju policije, dekoncentrira vozače. Kazne za prekršitelje su jako visoke, mogu iznositi čak 1,5 dolara, što je opet za neku razvijenu zemlju smiješno malena kazna, ali ne i za Kubu, gdje prosječna plaća državnog službenika iznosi – 17 dolara.

Vezane vijesti

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Umro legendarni kubanski boksač Teofilo Stevenson

Svjetska i kubanska amaterska boksačka legenda Teofilo Stevenson, trostruki olimpijski pobjednik u teškoj kategoriji, umro je od srčanog udara u 60.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika