Objavljeno u Nacionalu br. 379, 2003-02-19

Autor: Gazeta

SVJETSKI PRVACI

Istinski sportski doček bez politike

Ivica i Janica Kostelić, Ana Jelušić i Nika Fleiss - hrvatski skijaški dream teamIvica i Janica Kostelić, Ana Jelušić i Nika Fleiss - hrvatski skijaški dream teamNajbolju skijašku obitelj na svijetu – Janicu i Ivicu Kostelića i njihove roditelje – Zagrepčani su dočekali pod posebnim sigurnosnim režimom. Nakon što su se, prije desetak dana, rukometni reprezentativci osramotili pozivajući Thompsona koji je Jelačićev trg iskoristio za propagiranje ustaštva, gradonačelnica Vlasta Pavić i predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Srećko Ferenčak poduzeli su sve kako bi se izbjegli incidenti.
Tako je režiranje dočeka preuzeo Krešo Dolenčić a angažiran je i velik broj redara. Umjesto narodnjaka pripremljen je vatromet, uz obrazloženje da je to način na koji grad Zagreb treba dočekati svjetske prvake iz Švicarske. St. Moritz će, potvrdio je Ferenčak za Nacional, ostati u lijepoj uspomeni kako zbog rezultata tako i vrhunske organizacije prvenstva. Da se radi o mondenom okupljalištu elite, hrvatski su se navijači uvjerili ugledavši već na samoj željezničkoj postaji ekskluzivnu trgovinu ŇDolce & GabbanaÓ. Novinare su na skijalištu prevozili vojnici, dok su oni imućniji u St. Moritz dolazili zrakoplovima. Mjesto je poznato i kao okupljalište jet-seta koji ovamo stiže na konjske utrke – u tu svrhu izgrađena je zračna luka kao i šatorsko naselje za zabavu.
Obitelj Kostelić nije našla vremena za zabavu. Po svom običaju imali su zakupljen apartman u kojem su boravili cijelo vrijeme, osim kada bi išli na treninge i utrke. S partnerima su kontaktirali telefonski, a slobodno vrijeme koristili za liječenje. Prvi liječnički nalazi pokazuju da se Janici Kostelić otkinuo komadić meniskusa, zbog čega je već u ponedjeljak, izravno s aerodroma Pleso, otišla na pregled magnetskom rezonancijom. Vodstvo reprezentacije vjeruje da će se za tri tjedna Janica Kostelić ponovno moći natjecati. Sljedeći ciljevi su osvajanje Svjetskog kupa za Janicu i malog Kristalnog globusa za Ivicu.

Vezane vijesti

Kosteliću uručen globus za kombinaciju

Kosteliću uručen globus za kombinaciju

Naš najbolji skijaš Ivica Kostelić danas je, u sklopu finala Svjetskog kupa u austrijskom Schladmingu, primio mali Kristalni globus za ukupnu pobjedu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika